НовиниЧеркащинаПогода тижня: на Черкащині чекають повернення спеки

Погода тижня: на Черкащині чекають повернення спеки

-

- Advertisment -

На Європу накотилася спека. Помаранчевий рівень небезпеки був оголошений у французьких департаментах Рона та Ізер, де денні температури повітря піднімаються вище +40º. Така ж ситуація склалася і в Іспанії.

Черкащина ж на вихідних дещо відпочила від спеки. Денні максимуми не перевищували 22-25º, а сьогоднішня ніч у Черкасах видалася найхолоднішою з 1962 року – зафіксовано ЛИШЕ +8 градусів.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Липень 2020 року на Черкащині виявився теплим та зі значним недобором опадів, і став одним із найсухіших за останніх 20 років. Як наслідок – сільськогосподарським культурам не вистачає вологи для розвитку, а на тестових полях у Чигиринському районі агрометеорологи фіксують у метровому шарі ґрунту під кукурудзою лише 18 мм вологи, що є найнижчим показником за останні 30 років спостережень (!) До того ж, зберігаються несприятливі умови для підготовки до сівби озимого ріпаку, оптимальні строки посіву якого припадають на другу половину серпня.

На поточному тижні домінуватиме антициклон із заходу, який поступово змінять північні течії на південно-східні, на Черкащині буде знову сухо та спекотно.

Розпочнеться тиждень з температури повітря вночі 10-15º, вдень 22-27º. Проте щодня на 2-3° температура буде підвищуватися і на кінець тижня прогнозуємо вночі 15-20º, вдень спекотні 28-33º. В окремих пунктах області можливі рекорди денних максимумів.

Сезон відпусток наразі у самому розпалі. Температура води у Дніпрі біля Черкас на 8 годину становила 24°, вода в Чорному морі 22-23º та Азовському 24-25°. При відпочинку на воді дотримуйтесь правил безпеки. Також, слід не забувати, що сонце дуже активне і, щоб уникнути сонячних опіків та теплового удару, необхідно обмежити перебування на сонці.

Літо поступово переходить у свою заключну стадію, коли зі зменшенням тривалості світлового дня послаблюється вплив сонячної радіації і температурний фон починає спадати.

Як повідомляв сайт vikka.ua, протягом тижня на Черкащині сталося понад 60 надзвичайних подій.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x