НовиниЧеркащинаПогода на тиждень: після морозів черкащанам прогнозують невелике потепління

Погода на тиждень: після морозів черкащанам прогнозують невелике потепління

-

- Advertisment -

Цього року метеорологічна зима прийшла разом з календарною. І прийшла вона зі сходу, завдяки потужному сибірському антициклону.

Надходження холодного та сухого континентального повітря в умовах малої висоти сонця, коли воно світить, але не гріє, короткого світового дня, тривалої ночі та малохмарного неба температури знизилися вночі до 7-10 градусів, вдень до 3-5 градусів морозу. Середньодобові температури повітря нижче норми на 2-3 градуси. Про це у Facebook розповідає начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Морозна погода, що встановилася, небезпеки для зимуючих культур не представляє. Адже похолодання відбулося поступово. Звичайно при середньодобовій температурі 0-5 градусів морозу озимина проходить ІІ фазу загартування і вже може витримати зниження температури на глибині 3 см до -9 градусів і нижче. Наразі нижче -4 градусів не було. Непристосовані сорти плодових та винограду можуть витримувати морози 15-18 градусів, які й в цей час не очікуються.

До четверга Черкащина залишиться у владі морозного антициклону «XAVIER». Тому погодних змін не чекаємо. На високому атмосферному тиску утримається суха з помірними морозами вночі 5-10 градусів, вдень 2-7 градусів погода.

У другій половині тижня, зі зміною східного синоптичного процесу на південний, знову намітиться тенденція до невеликого потепління. З південними вітрами до нас начне надходити більш тепле повітря, температура підвищиться вночі до 0-5 градусів морозу, вдень 0-3 градуси тепла. В найближчі 10-12 днів різкого похолодання не чекаємо. 12-15 грудня можливі невеликі опади з ожеледними явищами.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині посіяли вже понад 130 тисяч гектарів озимини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Кожна жінка — богиня»: у Черкасах презентували арт-проєкт «Венера»

Черкаський художній музей презентує арт-проєкт заслуженого художника України Максима Гладька — «Венера». Про це повідомляють на сторінці музею. Венера —...

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x