додому Новини Черкащина Погода на тиждень: на Черкащині очікуються грози

Погода на тиждень: на Черкащині очікуються грози

0

Спека, що настала раптово на початку червня, вже скоро зміниться більш помірними температурами. Про погоду у Черкаській області цього тижня повідомляє керівник Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань.

Минулий тиждень відзначився незвичайним для червня теплом. У вихідні максимальна температура досягла найвищих значень +32º.

Земна поверхня скрізь суха, що несе небезпеку горіння сухої рослинності. Зменшення вологозапасів у верхніх шарах ґрунту та підвищення температури грунту вище 25° може негативно впливали на ріст та розвиток городини та бульбокоренеплодів. Проте, така погода була цілком сприятливою для формування врожаю ранніх хлібів.

Погода цього тижня дещо зміниться, над Черкащиною вже почалася зміна повітряних мас.

Завтра невеликий циклон з районів Балтії принесе локальні грозові дощі. Температурний фон знизиться до 23-28º вдень, вночі 10-15º.

15-16 червня температурний фон прогнозується нижче за норму на 1-2º. Нестійка та помірно тепла погода з температурою вночі 9-14º, вдень 22-27º. переважатиме до кінця робочого тижня.

За попередніми оцінками меторологів, у найближчі вихідні західний антициклон розжене залишки хмар та дещо посилить денний прогрів.

Щодо дощів, то до кінця місяця можна розраховувати лише на літні зливові дощі різної інтенсивності в окремі дні. Далі буде…

Читайте також: Із Черкаської області передали пікапи для військових і тактичні рюкзаки для медиків

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version