НовиниЧеркащинаПодорож у каторжні місця: черкаський журналіст презентував свою першу...

Подорож у каторжні місця: черкаський журналіст презентував свою першу книгу (ФОТО)

-

- Advertisment -

На презентації своєї першої книги у жанрі документально-публіцистичних розповідей Олександр Вівчарик розповів про мандрівку у місце народження, історію своєї родини, політв'язнів та щиру дружбу, передає кореспондент vikka.ua.

"Мені ніяково казати про книгу, що вона моя. Але ось я тримаю її в руках, вона видана і я навіть сам собі не вірю, – каже автор. – Завжди хотів написати художню книгу, але від долі не втечеш і свою першу книгу я написав про своє дитинство в коротких документально-публіцистичних розповідях".

Олександр каже, під час поїздки в місто Інта, місця його дитинства, де за радянських часів каралися його батьки за любов до України, нахлинула ностальгія.

"Ця поїздка була не дуже приємною і щоб заглушити ностальгію, яка крає моє серце, я писав. Всі свої думки про подорож я викладав на папері,– розповідає він. – По приїзду я не впізнав Інту. Мій будинок, в якому я жив, знайшов спаленим. Із всіх своїх знайомих знайшов лише сестру ліпшого друга, перша вчителька вже померла".

Відомий журналіст Лев Хмельківський порекомендував автору видати свої написані думки. Також він знайшов і кошти, і видавця Олександра Третякова, який допоміг видати книгу.

"Це дуже велика подія, я думаю, що цю книжку потрібно вивчати в старших класах, адже вона не тільки написана з документальних джерел, а на основі власного досвіду і досвіду людей, які це все пережили,– розповідає син автора Назарій Вівчарик. – Про своїх бабусю і дідуся від народження я думав, як і всі діти, а коли почав підростати, зрозумів, що це непрості люди. Якщо б наразі вони були молоді, то вже були б у зоні АТО. В них свого часу забрали все, але не змогли придушити прагнення до вільного життя".

Видавець Олександр Третяков каже: бажав, щоб книга видавалася саме у нього.

"Зміст у нас був, ми працювали над формою. В цій книзі є певний енергетичний рівень і та сама точка відліку, а ще й духовна складова",– каже він.

Історик Сергій Шамара прочитав книгу одним з найперших. Він каже, що це є прекрасним джерелом усної історії, в ній є серйозна документальна база.

"Книга багато про що. Перш за все, про вибір між тим, хто я: українець, росіянин чи радянська людина? Вибір між добром і злом, вибір національної ідентичності навколо звичайних побутових сюжетів", – розповідає він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вперше відзначатимуть День дизайнера.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x