додому Новини Черкащина Початок осені на Черкащині буде теплим та дощовим

Початок осені на Черкащині буде теплим та дощовим

0

У вересні починається зміна атмосферних процесів літнього сезону на зимовий: руйнується виступ теплого Азорського антициклону над Західною Європою, відповідно відкривається шлях до центральної України Атлантичним циклонам.Тому збільшується вірогідність менш інтенсивних але більш тривалих опадів. Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом синоптиків, погодні умови Черкащини в період 1–2 вересня 2017 року формуватимуть атмосферні фронти зі сходу.

1 вересня температура вночі становитиме 6..11º, вдень 19..24º. Не дивлячись на такі денні максимуми температур, в ранкові години все ж відчуватиметься осіння прохолода.

Вранці 1 вересня опади не прогнозуються. Лише з другої половини дня, із наближенням атмосферних фронтів зі сходу, а також вночі та вдень 2 вересня прогнозуються невеликі короткочасні дощі. Денні максимуми температури повітря 2вересня сягатимуть 19..24º.

На покращення погоди та підвищення денних температур до +29º варто розраховувати із 3 вересня, коли на погоду в регіоні впливатиме Азорський антициклон.

За попередніми розрахунками, вересень 2017 року прогнозується теплим та достатньо дощовим. Середньомісячна температура повітря очікується +17° за норми +14°, кількість опадів 57 мм за норми 40 мм. При цьому, у перші половині місяця переважатиме значна позитивна аномалія температури на фоні невеликої кількості опадів. У другій половині місяця можливі часті вторгнення холоду на фоні дощів різної інтенсивності.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащину після тривалої спеки прийшло похолодання.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version