НовиниЧеркащинаПліч-о-пліч: черкаський підприємець відбудовує будинки в селі на Херсонщині...

Пліч-о-пліч: черкаський підприємець відбудовує будинки в селі на Херсонщині (ВІДЕО)

-

- Advertisment -
Пліч-о-пліч з Іванівкою, Новопетрівкою і Миколаївкою. Черкащани відбудовують підшефні села на Херсонщині. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Пані Валентина народилася і виросла в Новопетрівці. Пригадує, виходила з-під окупації з синами, невістками та онуками. Поки родини не було вдома, у дворі облаштувалися окупанти. 

ВАЛЕНТИНА ДАВИДЕНКО / ЖИТЕЛЬКА СЕЛА НОВОПЕТРІВКА (ХЕРСОНЩИНА)

Там у них госпіталь був. У погребі матраси, дивани порозбирали туди позаносили. Крові і вхаті повно було, я лопатою вигрібала. А там і шприци, і лікарства. 

Повернувшись у звільнене село, рідну хату застала без вікон і даху. Ремонт нині жінці не під силу, адже лишилася сама на господарстві. 

ВАЛЕНТИНА ДАВИДЕНКО / ЖИТЕЛЬКА СЕЛА НОВОПЕТРІВКА (ХЕРСОНЩИНА)

Мої хлопці зараз служать, усі мої мужики. Двоє синів під Куп’янськом. Чоловік на Бахмутському напрямку. Дзвонять, за мене переживають і так само радіють за мене, що така допомога прийшла нам.

Допоміг відбудуватися черкаський підприємець Альберт Норченко. У рамках державної програми Пліч-о-пліч за його рахунок тут зробили новий дах, вікна і двері. Оновили навіть фасад. Пані Валентина на таку підтримку навіть не сподівалася. 

ВАЛЕНТИНА ДАВИДЕНКО / ЖИТЕЛЬКА СЕЛА НОВОПЕТРІВКА (ХЕРСОНЩИНА)

Як отаке вікно 20 тисяч. Це нада скільки збирати гроші.

Альберт Норченко узяв на себе шість будинків у Новопетрівці. Керує роботами пан Євген. Каже, роблять навіть більше, ніж передбачено офіційно.

ЄВГЕН ЯНЧЕНКО / КЕРІВНИК БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ 

Стараємося робити, як люди просять. Ми їх навіть не актуємо, не беремо якісь кошти. Просто так зробили, бо так правильно. На паралельній вулиці зробили ворота. Бо люди попросили. Їх не було просто. 

Село Новопетрівка Високопільської ОТГ була 7 місяців під окупацією. На початку 2022 року тут жило близько 5 сотень людей, нині – більше трьохсот. Відбудуватися петрівчанам допомагає Черкащина. 

ВОЛОДИМИР ЗАРІВНИЙ / СТАРОСТА СЕЛА НОВОПЕТРІВКА 

Обстежено у нас у селі 168 будинків, зроблені акти-дефектовки, ведуться роботи, в розробці 41 будинок. Сьогодні усі 6 будинків, які оплачує Альберт Станіславович, покрівля покрита, вставлені вікна. Один готовий уже з фасадом, остальні в процесі виконання. 

Підприємець пригадує: після швидкого складання дефектних актів за роботу оперативно взялися будівельники. 

Норченко Табурець

АЛЬБЕРТ НОРЧЕНКО / КЕРІВНИК КОМПАНІЇ «РАЙАГРОБУД»

Я впевнений, це наглядний приклад того, як влада може співпрацювати із соціально відповідальним бізнесом. Іноді ми робимо надзусилля і максимально швидко приходимо до цієї мети. 

АРТУР САВІН / ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНУ АРХІТЕКТУРИ ТА МІСТОБУДУВАННЯ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКРАДИ 

Черкаська міська рада разом з колективами комунальних підприємств з підприємствами міста створила штаб допомоги, який координує роботу по відновленню будинків наших друзів з Херсонщини. 

Черкаська область взяла під шефство три села на Херсонщині. Спільними зусиллями вже відновили 45 будинків. Ще 35 у роботі. Підготовчі роботи вже розпочали у Миколаївці. 

ІГОР ТАБУРЕЦЬ / НАЧАЛЬНИК ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА 

В Іванівці відновлено 33 будинки, 26 перебуває в стані відновлення. Новопетрівка крокує слідом, 12 будинків повністю відновлені. Окрім районів нашої області це і місто Черкаси, це волонтери-підприємці, соціально відповідальний бізнес, який приєднався до такої ініціативи Президента. 

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x