НовиниЧеркащинаПівтори сотні містян долучились до напрацювання стратегії розвитку Черкас...

Півтори сотні містян долучились до напрацювання стратегії розвитку Черкас (ФОТО)

-

- Advertisment -

В обласному центрі розпочали напрацьовувати Стратегію розвитку міста на найближчі тринадцять років – до 2030. До її формування в межах проведення першого Форуму "Черкаси – погляд у майбутнє" цієї суботи, 23 вересня, долучилися майже півтори сотні небайдужих черкащан різного віку. Про це повідомляє прес-служба Черкаської міськради.

Під час обговорення учасники у форматі "мозкового штурму" висловлювали ідеї з приводу шести (ключових на думку організаторів) напрямків для розвитку міста. Серед них – підприємництво й створення сприятливого бізнес-клімату, комфорт у місті й поліпшення інфраструктури, ефективне управління містом, людський потенціал (освіта, здатність до інновації, культура), громадський простір (урбаністика, архітектура, креативні простори), а ще – можливості річки Дніпро для розвитку економіки.

Міський голова Анатолій Бондаренко, який взяв участь у заході, висловив переконання: майбутня стратегія має стати головним документом Черкас, який задасть тон для подальшого розвитку. Натомість усі інші цільові програми депутатський корпус має ухвалювати, зважаючи на стратегічний план.

Його заступник Роман Буданцев зауважує, що під час формування стратегічного документу врахують максимальну кількість ідей від людей.

"Далі фахівці з огляду й на бюджетні можливості визначать, які напрямки слід розвивати нам у першу чергу", – зауважив він.

Під час стратегічної сесії всі учасники працювали в новому форматі "світового кафе". Насамперед, поділилися на команди. Потому визначали проблеми, які на їхню думку нині є в Черкасах, говорили про те, що їм болить, далі обговорювали можливі шляхи їх вирішення, а ще – намагалася сформувати ті проекти, які можна реалізувати в місті в найкоротші терміни.

Як повідомляв сайт vikka.ua, активні черкасці розробляли стратегії розвитку міста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x