додому Новини Черкащина Півроку ворожого полону: у Черкасах згадали ув’язнених моряків

Півроку ворожого полону: у Черкасах згадали ув’язнених моряків

0

У Черкасах на Соборній площі 25 травня відбулась акція на підтримку українських моряків, які наразі перебувають у полоні РФ. Саме сьогодні спливає півроку, як хлопців було захоплено російськими військовими у Керченській протоці. Про це повідомляє кореспондент vikka.ua.

"Ми виходимо на площі країни, аби нагадати своєму народові та народам інших країн про наших полонених. Ми виходимо нагадати про це владам всіх держав світу. Ми виходимо, щоб наші полонені почули, що ми з ними. Що їх пам'ятають. Ми чекаємо на повернення наших людей", − зазначають організатори акції.

Так, сьогодні, до центральної площі міста зійшлися десятки черкащан із українськими стягами. Діти та дорослі власноруч виготовляли паперові кораблики у національній кольоровій гамі. Такою акцією усі охочі висловили свою підтримку полоненим морякам, серед яких є і двоє вихідців із Черкащини. Йдеться про смілянина Олега Мельничука та христинівчанина Владислава Костишина.

Учасниця акції, черкащанка Леся Хлипавка у коментарі сайту vikka.ua зазначила, що виховує свою доньку соціально активною та розповідає їй про події, що відбуваються на Сході країни. Оскільки вважає, що дуже важливо аби діти це розуміли.

"Ми постійно стежимо за цими подіями, тому якщо такий захід організували у Черкасах, ми не могли пропустити. Дуже важливо показати морякам їхній зв'язок із домом, особливо нашим черкащанам. Показати, що ми їх пам’ятаємо і хочемо, щоб вони повернулися додому", − повідомила активістка.

Зазначимо, саме сьогодні постійно діючий трибунал, створений у відповідності до Конвенції ООН з морського права, задовольнив ключову вимогу України у справі про тимчасові заходи, які має здійснити Росія. Про це йдеться у рішенні трибуналу, оголошеному 25 травня в Гамбурзі, пише "Європейська правда".

Більше того, суд зобов’язав Росію негайно звільнити українських моряків та дозволити їм повернення в Україну.

"Трибунал вважає за необхідне вимагати від Росії звільнити три затримані українські кораблі Нікополь, Бердянськ та Яні Капу, 24 затриманих моряків, та дозволити їм повернення в Україну", − заявив голова трибуналу, суддя Пак Чжин Хьон.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив рейсовий буксир під українськими стягами. Той разом з двома бронекатерами переходив з Одеси до Маріуполя. При виході наших суден з Керченської протоки, росіяни відкрили по них вогонь. В результаті інциденту шестеро українців отримали поранення. 24 моряків було взято у полон.

Як повідомляв сайт vikka.ua, полонений моряк надіслав листи до рідної школи на Черкащину.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version