додому Новини Черкащина Питна вода, що тече з кранів черкащан, відповідає державним санітарним правилам і...

Питна вода, що тече з кранів черкащан, відповідає державним санітарним правилам і нормам

0

Черкаська регіональна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів спільно з лабораторією КП “Черкасиводоканал” відібрали декілька проб з водорозподільної мережі міста та провели лабораторне дослідження за хімічними та бактеріологічними показниками.

Згідно з експертним висновком, відхилень від норм не виявлено. Питна вода, яку споживають черкащани, відповідає вимогам ДСанПін 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”. Про це інформує пресслужба КП “Черкасиводоканал“.

Вода є безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні, має сприятливі органолептичні властивості та безпечний хімічний склад.

Окрім спільних періодичних перевірок з контролюючими державними органами працівники сертифікованої лабораторії “Черкасиводоканалу” цілодобово слідкують за якістю питної води. Щодня відбираються десятки проб та проводяться дослідження. Сьогодні вода контролюється щоденно за 10 показниками, щотижнево за 14 показниками, щомісяця за 58 показниками.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу у трьох черкащан виявили коронавірус.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version