НовиниПолітикаПісля "тушкованих" рішень ТВК, фронтовичка отримує посаду в Черкаській...

Після "тушкованих" рішень ТВК, фронтовичка отримує посаду в Черкаській мерії

-

- Advertisment -

Після рішень Черкаської ТВК, прийнятих на засіданні 15 грудня, дружина фронтовика отримує посаду в мерії, повідомляє "Кропива".

15 грудня в суботу, Черкаська ТВК провела засідання на якому прийняла низку рішень, які розблокували бюджетну кризу в Черкасах. З огляду на ці рішення, депутати міської ради зібралися на сесію і ухвалили необхідні зміни до бюджету на 2018 рік.

Редакція має в розпорядженні рішення ухвалені на засіданні ТВК. Зокрема головними рішеннями стали – припинення ініціатив по відкликанню п'яти депутатів міської ради з промерської більшості (Віталія Косяка, Максима Скорика, Альони Цегвінцевої, Максима Шадловського, Тетяни Чорнобіль).

Підставою для таких рішень стало порушення ст. 38 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад". Зокрема посилалася на порушення частини 8 ст. 38 цього закону. Зокрема нею забороняється проведення зборів виборців щодо відкликання в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, у місцях видачі заробітної плати, пенсій, допомоги, стипендій, інших соціальних виплат, надання благодійної допомоги. В мотивувальній частині рішень ТВК йдеться, що збори проводилися за адресою вул. Ільєнка 27. За цією адресою знаходиться ТОВ "Група Венето" та благодійний фонд "Країна Баскетболія". Оскільки за даною адресою здійснюється виплата заробітної плати ТОВ "Група Венето" та діє благодійна організація – місце проведення зборів не відповідало вимогам вищеназваного закону.

Припинивши ініціативу з відкликання депутатів, ТВК також скасувала низку процедурних постанов ще ТВК попереднього складу якими забезпечувалося відкликання депутатів.

Нагадаємо, що збори з ініціативою відкликання п'яти депутатів відбулися на території колишнього заводу "Темп" у закритому режимі в березні цього року. Згодом Черкаська ТВК провела всю необхідну процедуру з відкликання п’яти депутатів, окрім оголошення обраними нових депутатів на черговому сесійному засіданні ради.

В червні цього року ЦВК розігнала Черкаську ТВК яка приймала відповідні рішення. Новий склад ТВК сформували, але він був до останнього засідання підконтрольний опозиційній до мера меншості в міській раді.

Перед останнім засіданням розклад сил в ТВК виглядав наступним чином:

ВО Батьківщина (3 члени), ВО Самопоміч (2 члени) ВО "Черкащани" (1 член), НДП (1 член) – всього 7 осіб – підконтрольні меру.

РПЛ (3 члени), Опозиційний блок (2 члени), БПП (2 члени), Народний Фронт (2 члени), Патріот (1 член), Партія 5:10 (1 член) – всього 11 осіб – підконтрольні опозиції мера.

Однак на засіданні 15 грудня до представників мера в ТВК долучилися члени ТВК від Народного Фронту та партії Патріот. В результаті більшість в 10 осіб ухвалила необхідні для мера і мерської більшості рішення.

Фактичним куратором Народного Фронту в області є Олександр Турченяк, який балотувався у Верховну Раду в 2014 році від цієї політсили по 195 окрузі.

Вже 20 грудня його дружина Тамара Турченяк подає декларацію як кандидат на посаду в департамент оргзабезпечення міської ради. До цього вона значиться як вже призначений радник міського голови.

Перед цим, 10 грудня, Тамара Турченяк звільняється з посади директора ТОВ "Магістраль-Т" власником якого є її чоловік – Олександр Турченяк.

Також один із членів ТВК від Народного Фронту, Володимир Ткаченко є директором ПРАТ "ТПК Юніком", бенефеціаром якого значиться Тамара Турченяк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через "батьківщинівську" помилку черкаського чиновника незаконно влаштували на посаду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x