НовиниЧеркащинаПісля тривалих суперечок черкаські депутати погодилися повернути двір жителям...

Після тривалих суперечок черкаські депутати погодилися повернути двір жителям багатоповерхівки

-

- Advertisment -

Депутат Черкаської міської ради Олександр Згіблов запропонував під час засідання сесії додати до порядку денного рішення про повернення території мешканцям багатоповерхівки на перехресті бульвару Шевченка та Святотроїцької. Ті прийшли на засідання, щоб вибороти свої прибудинкові території, які мерія роздала підприємцям.

Про це передає кореспондент сайту vikka.ua.

Зазначимо, що кілька місяців тому тут створили ОСББ та взялися за присвоєння прибудинкової території, щоб там обладнати дитячий майданчик. Однак дізналися, що в оренду землю вже взяли "сусіди" та зводять там ресторан. Виявилось, що  кіька місяців тому депутати міськради своїм голсоуванням віддали землю в оренду підприємцям.

"У нас немає ні двора, ні дитячого майданчика. Ми знаходимося в самому центрі міста. Одну частину двору міська рада віддала на побудову магазину, ще частину збираються віддати іншому підприємцю", – зазначає голова ОСББ Світлана Цапенко.

Сьогодні, 12 червня, мешканці ОСББ прийшли на сесію, щоб все ж відстояти свої території. Однак мер Черкас Анатолій Бондаренко зазначив: працівники тролейбусного парк, яким не виплачується зарплата – теж люди. То ж спершу треба вирішити це питання, а потім братись за виправлення помилок минулих сесій. При цьому звинуватив обранців, що ті не можуть зібратись на сесію.

Така заява викликала обурення у Олександра Згіблова. Він зазначив, що проблеми із зарплатою в тролейбусників виникло через невчасну подачу документації керівництвом підприємства. Тому вся відповідальність лягає саме на них.

"Не треба грати на нервах та стравлювати депутатів міської ради і вашу безпорадність в збиранні сесій про прийняття рішення по тролейбусному парку. Адже два місці його працівники не отримують зарплату, а, за моєю інформацією, програма поступила в стіни міської ради лише 20 травня. Тому тут питання до керівництва підприємства, чому так пізно подали цю програму", – зазначив "вільнодемократівець.

Він додав, що ситуація з тролейбусним парком у Черкасах повторюється кожного року. Керівництво підприємства маніпулює людьми та думкою громадян, що депутати чомусь за них не голосують.

"Депутат завжди голосують за рішення по тролейбусному парку. Тільки не вчасно керівники підприємства готують документацію та виносять її на сесію. Інша справа – зібрання сесії і голосування за тих 400 осіб, за яких так сильно зараз опікується міський голова", – підкреслив Олександр Згіблов.

Промерська більшість вперто не хотіла додавати питання про скасування попереднього рішення про надання в оренду земельної ділянки до порядку денного. Після тривалих суперечок порідок денний з чотирьох питань таки затвердили, а після 10-хвилинної перерви таки взялись і до розгляду цього питання.

Юристка міської ради зазначила: проєкт рішення потребує редагування, адже договір оренди цієї земельної ділянки вже був укладений, а отже – попереднє рішення вже виконане. Відтак обранці погодили його в новій редакції, яка передбачає розірвання договору з підприємцем в судовому порядку – 28 голосів "За".

Як повідомляв сайт vikka.ua, виконком затвердив вулиці, які цьогоріч відремонтують у Черкасах.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x