додому Новини Після свят запрацює новий сайт ОДА з картою проблемних зон та онлайн-зверненнями

Після свят запрацює новий сайт ОДА з картою проблемних зон та онлайн-зверненнями

0

Текстову версію нового сайту Черкаської облдержадміністрації вже презентували громадським активістам. Згідно проекту, на оновленому ресурсі з’явиться карта проблемних зон області, можливість електронних звернень та фінансової звітності.

На новому сайті легше буде знайти потрібну інформацію. Передбачені також зручності перегляду для людей із вадами зору.

"Серед новацій – карта проблемних зон Черкащини, – розповідає директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Сергій Пасічник. – Будь-який житель може додати туди інформацію про проблему у своєму населеному пункті, навіть із фото, щоби посадовці могли оперативно відреагувати".

На оновленому сайті черкащани також зможуть лишати свої онлайн-звернення. На цьому наполіг голова Черкаської ОДА, щоб спростити доступ громадян до влади.

"На сторінці електронних звернень буде чітко розписано, як їх треба формулювати, скільки й від кого чекати відповіді, – наголошує Юрій Ткаченко. – Таке завдання ми ставили перед розробниками сайту. Загалом зараз працюємо над впровадженням електронного документообігу в області. І вже на наступну сесію облради плануємо винести питання про ухвалення програми "Електронна Черкащина". Її розробляли разом із Громадською радою при ОДА".

Водночас активісти пропонують додати на сайт календар подій, питальник про актуальне та передбачити можливість розміщення там петицій. Щоправда, про останнє домовилися спершу ретельно порадитися. Також активісти хочуть функцію коментування в деяких рубриках і детальні звіти про використання бюджетних коштів.

"Люди з районів не такі технічно обізнані, як у містах, – каже заступник голови Громадської ради при ОДА Сергій Гончар. – Тому для них на сайті треба вікно підтримки. Приміром, із відповідями до найбільш популярних запитань. Можливо, треба передбачити й інше – змогу поставити онлайн-запитання адміністраторові сайту".

Упродовж кількох днів активісти ще тестуватимуть нову версію сайту ОДА. Свої пропозиції спрямовуватимуть до департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю. Їх там обіцяють враховувати за змогою і вже після свят запустити оновлений сайт.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version