НовиниЧеркащинаПісля спекотних вихідних на Черкащину повернуться дощі та похолодання

Після спекотних вихідних на Черкащину повернуться дощі та похолодання

-

- Advertisment -

У цьому році дуже активна атмосферна циркуляція. Особливість першої половини цьогорічного літа: значні температурні контрасти, а саме чергування спекотних періодів із прохолодними. Інтенсивність опадів і гроз, шквалів, ймовірність випадання граду при проходженні атмосферного фронту безпосередньо залежать від температури повітря перед фронтом і за ним. Чим більші контрасти, тим яскравіше виражені фронтальні явища.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Антициклон "Xаві" у найближчі три доби зумовить сонячну суху погоду і на вихідні до нас лише зазирне спека, температура вночі 15-20º, вдень 27-32º.

Проте, вже 13-14 липня чекаємо чергову хвилю прохолоди, грозові дощі та посилення вітру до небезпечних 15-20 м/с. Тож приємною погодою наступних днів необхідно насолодитися та використати з користю для здоров’я, відпочинку та інших господарських робіт.

Температура води у Дніпрі біля Черкас +25 °С. Осередком надзвичайної та високої пожежної небезпеки є Смілянський та Звенигородський район. Нагадуємо, що у пожежонебезпечний період забороняється розведення багать у лісах, в’їзд до них транспорту, а при 5-му найвищому класі пожежної небезпеки вводиться обмеження на відвідування хвойних насаджень населенням.

Така погода на більшості площ залишається цілком сприятливою для більшості сільськогосподарських культур та проведенню жнивної кампанії. Тож зберігається гарний потенціал для врожаю. Адже відомо, що найбільше втрачаємо від посухи, а вона зберігається лише в районах південного сходу та на площах не більше 20%. Не пощастило й окремим господарствам, де інтенсивні зливи з градом та шквалами практично знищили посіви. В масштабах області їх теж не багато. Дощі та похолодання не змінили ситуацію для врожаю картоплі, адже місяць високих температур ґрунту 25-30° при оптимальних для бульбоутворень 18-19° є незворотним для неї.

Враховуючи чергову порцію дощів у наступний тиждень, сухі вихідні необхідно використати не тільки для проведення жнивної кампанії, а й зібрати на присадибних ділянках вже сформований урожай цибулі, часнику, плодових та ягідних культур (вишня, абрикос, смородина). Не слід і забувати про незвичайно сприятливі умови для розвитку, поширення хвороб та шкідників сільськогосподарських культур. Тож необхідно подбати про їх захист.

Як повідомляв сайт vikka.ua, синоптики Черкащини прогнозують високий врожай ранньої групи зернових.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У поминальні дні на Черкащині біля кладовищ патрулюватимуть поліцейські

Під час проведення поминальних днів у Черкаській області правоохоронці забезпечуватимуть правопорядок. Зокрема поблизу кладовищ чергуватимуть посилені патрулі. Про це...

На Черкащині встановили пам’ятник білорусу, який загинув за Україну

Пам’ятник на честь білоруського героя, який пожертвував життям за Україну, встановлено у Тальному. Про це повідомляє Тальнівська міська рада...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x