НовиниЧеркащинаПісля комфортної температури на Черкащину прийде спека до 39...

Після комфортної температури на Черкащину прийде спека до 39 градусів

-

- Advertisment -

Погода на Черкащині: цього тижня утримається помірна температура без значних опадів. Наступного тижня прогнозують аномальну спеку. Повідомляє Віталій Постригань, керівник Черкаського гідрометцентру.

погода літо агро поле жнива
agronews.ua

З початку липня на Черкащині спостерігалася сонячна та спекотна погода із спекотними 32-35º. Температурний фон 23-25º, в окремі дні аномальні 27º, що на 3-7º вище за норму.

З 8-9 липня над нашим регіон «завис» хвильовий атмосферний фронт, який локально проявляв себе значними дощами, коли лише за 2-4 години випадала половина місячної норми – 31-36 мм. Для жнивної кампанії такі дощі були небажаними, адже вони перезволожили зерно та призупинили темпи збирання врожаю.

Дощі пом’якшують ситуацію зі зволоженням грунту, разом із тим при інтенсивних зливах більша частина води пішла на стік, і не засвоювалася грунтом. Тож загроза засухи залишається під пізніми с/г культурами на 30% території, переважно на південному сході області.

У найближчі три доби погоду Черкащини формуватиме холодна частина циклону «ZELDA», який із Приазовʼя через східні райони України переміщуватиметься на північ. Температурний фон знизиться до вересневого 18º, що на 3º нижче кліматичної норми: вночі 9-14º, вдень 20-25º. Ефективних опадів не прогнозуємо.

Із 14 липня на Черкащину повернеться тепла погода. Температура вночі 13-18º, вдень 24-29º.

Отже, літо буває і комфортним, що яскраво продемонструє новий тиждень. Поспішайте працювати та відпочивати, бо надалі знову нестерпна спека.

За довгостроковим прогнозом, на повернення спеки розраховуємо на наступному тижні. Нам доведеться кілька днів буквально пектися на «липневій сковорідці». Стовпчики термометрів можуть фіксувати 36-39º.

За кліматом, на Черкащині період 15 липня – 15 серпня вважається найтеплішим у літнього сезону. За весь період метеорологічних спостережень абсолютний максимум липня зафіксований у Смілі та Звенигородці у 1936 році – 39º.

Як повідомляла раніше vikka.ua, на Черкащині блискавка потрапила в два будинки (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x