додому Новини Черкащина Після грибів – реанімація: на Черкащині зафіксовано нові випадки отруєння 

Після грибів – реанімація: на Черкащині зафіксовано нові випадки отруєння 

0
гриби

За минулий тиждень у місті Черкаси та області зареєстровано нові випадки отруєння лісовими грибами. Про це повідомляє Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

гриби

27 жовтня зареєстровано новий випадок отруєння дикорослими грибами з двома потерпілими у селі Пляківка Черкаського району Черкаської області.

Бабуся з 15-річним онуком вживали гриби сироїжки, маслюки, також, ймовірно, мухомори, що назбирали в лісі біля села Бірки Кіровоградської області. Перші симптоми отруєння (нудота,  запаморочення, галюцинації) з’явились вже за дві години після вживання грибів.

Потерпілі у той же день госпіталізовані у важкому стані (без свідомості) до реанімації Кам’янської багатопрофільної лікарні. Згодом хлопчика перевели до реанімації Черкаської обласної дитячої лікарні.

Також госпіталізований до Третьої міської лікарні швидкої медичної допомоги з симптомами отруєння грибами 66-річний житель міста Черкаси. Він вживав консервовані білі гриби, що придбала сестра на одному зі стихійних ринків Черкас.

Усього від початку року в області зареєстровано вже 13 випадків отруєнь дикорослими грибами з 21 потерпілим, з них 11 дітей.

Медики застерігають:

– вживання дикорослих грибів чи страв з них може бути небезпечним для здоров’я та навіть життя!

– ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хв. після споживання, так і протягом кількох днів.

За наявності симптомів отруєння: нудота, блювота, різкий біль у животі, діарея, запаморочення, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), судоми, марення, поява галюцинацій, негайно звертайтесь до свого сімейного лікаря або до служб екстреної медичної допомоги.

Читайте також: 

У Черкасах нетверезий водій збив людину на електросамокаті

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version