додому Новини Черкащина Після буревію на Черкащині ремонтували хату-музей (ФОТО)

Після буревію на Черкащині ремонтували хату-музей (ФОТО)

0

Від шаленого буревію, який цими вихідними прокотився Черкащиною, постраждала хата-музей Тараса Шевченка в селі Мошни поблизу Черкас. Про це повідомили в департаменті культури та взаємозв'язків із громадськістю Черкаської ОДА.

Стихія зламала очеретяну крівлю на самій хаті та на господарській споруді.

З Черкас на допомогу своїй філії з обласного краєзнавчого музею прибула оперативна команда на чолі з директоркою музею Іриною Собко.

Пощастило, що заступник директора Назар Лавріненко після роботи у просвітницько-розважальному комплексі "Зерноленд" на Чигиринщині знається на всіх роботах, пов’язаних зі старовинним селянським побутом. Ці навички знадобилися для відновлення покриття з очерету.

"Мені довелося проводити майстерню з техніки в’язання парків та вшивання, – коментує Назар Петрович, водночас критикуючи те, як в часи Януковича "зліпили" ці будівлі. – Черговий шок від халатності будівельників, порушення усіх можливих норм і правил укриття традиційними матеріалами. Очерет укладено до верху тонким краєм! Це безглуздя. Парків не робили, а пучки очерету зв'язували тюкувальним шпагатом, який за два роки на сонці перетворюється на пилюку. Зробили висновки. Познайомилися з працівниками. За зиму заготовимо очерет і влітку організуємо толоку та правильно перекриємо будівлі".

Як повідомляв сайт vikka.ua, внаслідок буревію на Черкащині постраждали 48 осіб.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version