НовиниЧеркащинаПішов з життя відомий краєзнавець, письменник та журналіст Василь...

Пішов з життя відомий краєзнавець, письменник та журналіст Василь Страшевич

-

- Advertisment -

На 84-му році пішов з життя відомий краєзнавець, письменник, журналіст Василь Борисович Страшевич.

Про це, висловлюючи щирі співчуття рідним та близьким, інформує відділення НОК України в Черкаській області

Василь Страшевич майже своє життя присвятив спортивній, журналістській, краєзнавчо-дослідницькій, письменницькій діяльності. Він здійснив значний особистий внесок у розвиток спортивної галузі міста, безпосередню участь в організації будівництва спортивних баз у Черкасах, започаткування нових видів міських змагань з боротьби дзюдо, футболу, шахів, плавання, морського багатоборства, популяризацію поміж жителів міста занять олімпійськими і масовими видами спорту.

Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, член правління Черкаської обласної організації Всеукраїнської спілки краєзнавців, Почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців, Лауреат премії ім. М. Максимовича, член Національної спілки журналістів України, нагороджений пам’ятним знаком Черкаської міської ради «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня.

Автор 25 книжок та численних архітектурно-краєзнавчих розвідок про історичне минуле і сьогодення Черкас, 30 публікацій у наукових збірниках та близько 800 – у Енциклопедії сучасної України, зокрема, історично-документальних нарисів «Старі Черкаси», «Під вимпелом флотилії», «Йшла війна народна. Черкаси в роки війни», дослідницької праці «Вулиці Черкас», книг: «Застигла в камені музика старовинного міста», «Митницький край», багатьох журналістських матеріалів про м. Черкаси. Кілька років тому презентував свою нову книгу про багатоборство на Черкащині – «Лицарі п’яти якостей».

Як повідомляв сайт vikka.ua, 2 жовтня пішов із життя видатний художник, Голова Черкаської обласної організації Національної спілки художників України Іван Фізер.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

«HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом (ВІДЕО)

Нові виклики перед роботодавцями. «HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом. Повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x