НовиниЧеркасиПінгвінам – бути: на відкритті нової експозиції Черкаського зоопарку...

Пінгвінам – бути: на відкритті нової експозиції Черкаського зоопарку розповіли про майбутні плани

-

- Advertisment -

У Черкасах завершили черговий етап з реконструкції зоопарку. Сьогодні, 21 серпня, тут відкрили повністю відновлений головний всіх до звіринця. До переліку відбудованих об’єктів увійшли і й інші вхідні групи. Зокрема, реконструювали штучне озеро, переобладнали системи доочистки водойм. Біля головного входу з’явилося затишне кафе з видом на озеро та лавка із сувенірами.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Цей етап реконструкції обійшовся інвесторам у 80 мільйонів гривень. Нагадаємо, що у 2016 році між нашим зоопарком, міською радою та корпорацією «Рошен» було підписано договір про співпрацю. За його умовами, на повну відбудову та реконструкцію Черкаського зоологічного парку виділили 300 мільйонів гривень.

«Я хочу сказати, що у вас найкращий директор зоопарку в усій Україні. Наша компанія шукала, з ким заключити спонсорський контракт, і завдяки Євгенію Вану ми зрозуміли, що саме Черкаський зоопарк – це найкраще місце для інвестицій – зізнається президент корпорації «Рошен» В’ячеслав Москалевський.

Після відновлення головного входу на наш зоопарк чекає ще ціла низка нових перевтілень. Зокрема, планують побудувати оновлений тераріум з найбільшою в Україні колекцією. Також буде нова експозиція «Мавпи нового світу», великий сучасний авіарій, заплановане будівництво для великих та невеликих хижих тварин, котячих. Тому буде повністю оновлений, цікавий зоопарк з новою сучасною інфраструктурою та експозиціями.

«Цього року ми отримали у користування додаткову землю і хочемо повернутися до розв’язання головної проблеми. Ми знаходимося в глибині парку 30-річчя Перемоги і взимку та за дощової погоди було дуже проблемно дістатися до звіринця. Тому нагально хочемо зв’язати всю територію та створити своєрідний портал для переходу від урбанізованого парку до природного зоопарку. Все буде з’єднано великим простором загального значення, щоб відвідувачі і парку, і зоопарку проходили по одній алеї, з двох боків якої будуть експозиції. Це буде відкрита зона, якою зможуть користуватися всі. Тому наступна черга – це саме будівництво цієї алеї та реконструкція тераріуму – зізнається директор Черкаського зоопарку «Рошен» Євгеній Ван.

Нагадаємо, що раніше вся територія зоопарку складала чотири гектари, усе було розташовано біля центрального озера. Першим проектом у співпраці з корпорацією «Рошен» стала «Земля ведмедів та вовків», другим –експозиція «Для оленів та зубрів». Цього року взялися та капітально відновили головний вхід, озеро, добудували нові комунікації.

У подальшому директор зоопарку замислюється і над поповненням звіринцю новими екземплярами. Зокрема, новий тераріум буде розширено майже на 50%. За словами Євгенія Вана, на черкасців чекають дуже велика та цікаві тварини. Проте, які саме, поки-що тримає в таємниці.

«Мене постійно питають, коли в нас будуть пінгвіни. Тому хочу сказати, що вони стануть справжньою вишенькою на торті. Вони будуть на останній черзі реконструкції – зізнається Євгеній Ван.

На урочисте відкриття головного входу до зоопарку завітали і представники місцевої та обласної влади. Так, перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко зазначив, що цей об’єкт стане справжнім туристичним магнітом не лише для українців, а і гостей з-за кордону. Оскільки наш зоопарк є одним із найяскравіших та найунікальніших в усій Європі.

«Це надзвичайна подія не лише для міста, але й області. Оскільки сьогодні в нас відкрилася справжня мекка. Зоологічний парк, який демонструє найновіші стандарти культури. Таких зоопарків немає навіть у Європі. Сьогодні в Україні ми маємо унікальний туристичний об’єкт. Сподіваюся, що наш зоопарк стане ще одним магнітом, який притягуватиме туристів, розвиватиме наше місто та область», – зазначив Роман Сущенко.

У свою чергу, мер міста Анатолій Бондаренко пообіцяв і надалі підтримувати ініціативи директора парку, обговорити з депутатським корпусом питання щодо виділення додаткової площі для оновлених парковок та подальшої розбудови звіринця.

«Ми хочемо напряму об’єднати зоопарк та парк 30-річчя Перемоги з містом, щоб це був один єдиний організм. І сподіваюся, що за декілька років нам із партнерами вдасться втілити цей проект у життя – говорить Анатолій Бондаренко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, біля Канева місцеві бачили пуму.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x