НовиниЧеркащинаПиляв дрова: житель Уманщини захворів на правець

Пиляв дрова: житель Уманщини захворів на правець

-

- Advertisment -

Правець виявили у юнака в Черкаській області. Як пояснюють фахівці, це тяжке інфекційне захворювання, єдиним захситом від якого є вакцинація. Інформує Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб .

рана

У вісімнадцятирічного жителя Уманщини зареєстрували випадок правця. Юнак отримав травму під час розпилювання дров, хворого шпиталізували.

За яких умов можливе інфікування правцем та чи є на Черкащині вакцини проти збудника інфекційної хвороби – про це у програмі «Радіодень» на Українському радіо Черкаси розповіла Ірина Шуляренко, завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ «Черкаський обласний ЦКПХ МОЗ».

«Інфікуватися правцем можливо через утворені рани, особливо колоті, які мають глибоке проникнення, порізи, опіки, обмороження, укуси тварин, потрапляння скалок під шкіру, бойові поранення, що несуть небезпеку для людини», – пояснила лікарка-епідеміологиня у прямому ефірі.

За її словами, правець — це тяжка інфекційна хвороба, яка супроводжується сильними судомами, під час яких можуть ламатися кістки.

Ірина Шуляренко наголосила, що лише повна вакцинація відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень гарантовано збереже людське життя. Вакцинувати дітей для профілактики інфекції необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців (чотири щеплення). У віці 6 і 16 років необхідна ревакцинація. Дорослим поновлювати щеплення від правця необхідно кожні 10 років.

Планову вакцинацію на Черкащині можна зробити в центрах первинної медико-санітарної допомоги, де є повний набір вакцин.

Читайте також:

У ДТП на Черкащині загинув тракторист

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x