НовиниЧеркащинаПідвищення цін на проїзд в Черкасах без запровадження прозорої...

Підвищення цін на проїзд в Черкасах без запровадження прозорої системи обліку – необґрунтоване

-

- Advertisment -

Нещодавно у Києві вдвічі підвищили ціну на проїзд у міському транспорті. Разовий квиток у столиці відтепер коштує 8 гривень замість 4. Черкаси також постійно лихоманить від бажання перевізників підвищити вартість проїзду. У політичній партії "Наш край" зазначають, що будь-яке здорожчання має бути обґрунтованим та виваженим, а перевізники не повинні шантажувати громаду.

У столиці підвищення вартості проїзду влада пояснила економічними проблемами та необхідністю покрити витрати. Натомість у "Нашому краї" зазначають, що попри такі пояснення реальні показники роботи міського транспорту лишаються невідомими. До того ж, зауважують у політичній силі, після Києва, хвиля подорожчання проїзду у міському транспорті може покотитися всією країною.

"У Черкасах тема підвищення вартості проїзду не зникає вже тривалий час. Черкаські перевізники навіть вдаються до різного роду шантажу. Взимку вони зупиняли на день маршрутки, а нещодавно виступили з новим ультиматумом, відмовляючись перевозити пільговиків. Врешті питання більш-менш вдалося врегулювати, і перевізники вибачилися за таку заяву. Та зараз зросла вартість пересадочного квитка. Тепер людям доводиться доплачувати 1 гривню. Про ситуацію з громадським транспортом у Черкасах я постійно розповідаю однопартійцям з інших міст. І вони дивуються нахабності наших перевізників", – розповідає керівник Черкаської обласної організації партії "Наш край" Анатолій Нужний.

У "Нашому краї" вважають, що єдиним і найбільш дієвим механізмом контролю на громадському транспорті може стати запровадження єдиного електронного квитка. Така система, наголошує Анатолій Нужний, повинна діяти не лише в столиці, а й в інших містах країни, зокрема, у Черкасах.

Тоді власники маршруток перестануть діяти методами шантажу. І більше не виникатимуть ситуації, коли містяни стають заручниками перевізників. Адже єдиний електронний квиток дасть старт контролю над доходами та витратами перевізників, – переконаний Анатолій Нужний.

Як у столиці, так і в Черкасах немає достеменної інформації ані про собівартість проїзду в міському транспорті, ані реальних прибутків від реклами в транспорті, які кладуть собі в кишеню приватні фірми.

Анатолій Нужний додає, що така ситуація характерна для будь-якого регіону України: реальну собівартість та вартість громадського транспорту неможливо підрахувати доти, доки не буде запроваджено систему обліку.

Тож вимога "Нашого краю" до уряду – терміново запровадити на громадському транспорті єдиний електронний квиток для контролю за пасажиропотоком. Це дасть можливість отримати реальні показники перевезень та витрат транспорту, виключить корупційну складову із вартості проїзду та усуне з ринку недобросовісних перевізників.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські перевізники продовжать безкоштовно обслуговувати пільговиків. 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x