НовиниЧеркащинаПідприємства Черкащини поступово зменшують обсяги шкідливих викидів в атмосферу

Підприємства Черкащини поступово зменшують обсяги шкідливих викидів в атмосферу

-

- Advertisment -

На Черкащині впроваджують заходи зі скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Торік на чотирьох підприємствах Черкащини провели реконструкцію та встановили нове обладнання, що дозволило зменшити обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на 2,631 т. Про це інформують в обласному управлінні екології та природних ресурсів.

На ці заходи суб’єкти господарювання спрямували 385 тис. грн. Загалом, як відзначають в управлінні, нині питання зміни клімату постає все гостріше на міжнародному рівні. Світова спільнота визнає, що зміна клімату є однією з основних проблем світового розвитку з потенційно серйозними загрозами для глобальної економіки та міжнародної безпеки внаслідок підвищення прямих і непрямих ризиків, пов’язаних з енергетичною безпекою, забезпеченням продовольством і питною водою, стабільним існуванням екосистем, ризиків для здоров’я і життя людей.

"Важко недооцінити антропогенний вплив людської діяльності на кліматичну систему, – зазначає начальник управління екології ОДА Олена Звягінцева. – Лише торік обсяги викидів забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами тільки у Черкаської області становили понад 57 862 т, а викиди парникових газів стаціонарними та пересувними джерелами перевищили 3 млн т. Починаючи з 90-х років минулого століття, світова спільно ухвалила та ввела в дію низку важливих документів зі збереження клімату. Зокрема Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату та Кіотський протокол до неї, Паризьку угоду щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 р. Остання, до речі, вступила в дію 4 листопада 2016. Також розпорядженням Кабінету Міністрів України наприкінці 2016 року схвалено "Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року". Прийняття цих документів є безумовним визнанням того факту, що зміна клімату є глобальною проблемою, яка стосується кожного з нас".

Вона додала, що серед низки заходів з поглинання парникових газів та їх консервації насамперед вуглекислого газу, особливе місце посідає збільшення довговічних зелених насаджень, перш за все, лісів. Таким чином, зменшення вирубки і додаткове насадження лісів можуть в значній мірі знизити антропогенний тиск на клімат Землі.

Основним завданням сучасних досліджень у транспортній технології є ефективність використання пального для потреб автотранспорту. За оцінками вчених, споживання палива існуючим парком автомобілів можна скоротити вдвічі завдяки застосуванню ефективніших двигунів, легких конструкцій та моделей з невисоким аеродинамічним опором. Окрім того, ширше використання альтернативних видів палива допомогло б зменшити викиди вуглекислого газу на 10-30%.

Енергозбереження і розвиток альтернативних джерел енергії сприятимуть зниженню викидів забруднюючих речовин і парникових газів.

До низькозатратних енергоефективних заходів, що може впровадити кожна сучасна, небайдужа до проблем клімату людина, які направлені на зниження викидів парникових газів, відносяться:

впровадження технічних засобів обліку споживання паливно-енергетичних ресурсів, в тому числі лічильників газу, лічильників холодної та гарячої води;

заміна існуючих світильників на енергозберігаючі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, метеорологи визначили високе забруднення хімічними сполуками учеркасьому Дніпрі.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині все ще можливі заморозки – Гідрометцентр 

Погоду у місті Черкаси та області формує Скандинавський циклон. Прохолодна температура ще затримається на території регіону, можливі заморозки. Пише...

«Живемо пам’яттю про своїх дітей»: фотовиставку «МА-ТИ» представили у Черкасах (ВІДЕО)

У Черкасах відкрили фотовиставку «МА-ТИ». На світлинах зображені матері загиблих воїнів Черкащини. Інформує власкор ВІККА. МАРИНА ГАРКАВА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x