НовиниЧеркащинаПідприємці Черкащини отримають нові можливості кредитування бізнесу

Підприємці Черкащини отримають нові можливості кредитування бізнесу

-

- Advertisment -

Німецько-український фонд та Черкаська ОДА підписали Меморандум про співпрацю у сфері підтримки малих та середніх підприємств. Підписання документу має стати новим кроком у розвитку бізнесу в регіоні, передає кореспондент vikka.ua

Суть Угоди полягає у фінансовій підтримці суб’єктів малого та середнього бізнесу шляхом кредитування підприємств через банки-партнери. Для втілення програм Німецько-українського фонду уряд Німеччини надав позику розміром 10 млн. євро. Ще 5 млн. євро виділив Євросоюз.

За словами в. о. керівника Німецько-українського фонду Валерія Майбороди, вигідне кредитування має стимулювати українську економіку. Адже ситуація, коли економіка країни страждає від боротьби Нацбанку з інфляцією, неправильна.

Згідно з умовами програм фонду, кредитний відсоток має бути максимально доступним для підприємців, банки-партнери не можуть брати з позичальника більше 15% річних. Однак, завдяки субсидуванню з місцевих бюджетів, реальна ставка може бути значно нижчою. Кращим прикладом втілення проекту НУФ пан Майборода називає співпрацю з Київською міською адміністрацією. Там вдалось досягти показника 7,5% річних.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко зазначив, що початок такої співпраці відкриває нові можливості для місцевих бізнесменів. А появу додаткових ресурсів, особливо в умовах децентралізації, очільник області назвав надзвичайно важливим важелем у розвитку регіональної економіки.

"Наразі працює школа малого та середнього підприємництва. Її випускники – підприємці, у яких вже є готові бізнес-плани. І вони вже зараз готові йти в банки й брати кредити на їх втілення". – розповів губернатор.

На розгляд найближчої сесії Черкаської обласної ради вже 27 червня буде винесене питання про можливості субсидування регіону в цілому і окремих його районів. Саме воно й стане стартом співпраці за підписаною Угодою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах судитимуть підприємця, який привласнив бюджетні кошти під час укладення тротуарної плитки.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x