НовиниПідозрюваного в організації вбивства черкаського журналіста залишили під вартою

Підозрюваного в організації вбивства черкаського журналіста залишили під вартою

-

- Advertisment -

У Черкасах Придніпровський районний суд обрав запобіжних захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів для Вадима Мельника, підозрюваного в організації викрадення і вбивства навесні 2014 року черкаського журналіста Василя Сергієнка. Про це пише "Дзвін".

Попередній Апеляційний суд закінчився масовими заворушеннями, адже колегія суддів винесла рішення відпустити особливо небезпечного кримінального авторитета з-під варти в залі суду.

Оскандалена колегія суддів Апеляційного суду Черкаської області відмовилась зачитувати резонансну ухвалу, прийняту 30 травня, і якою звільнявся з-під варти підозрюваний у організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка, керівник столичного спортивного клубу і екс-начальник охорони одного з народних депутатів Вадим Мельник. Тоді громадськість зашкодила тому, щоб Мельник вийшов із зали суду і поліція пред’явила йому другу підозру – у створенні організованого злочинного угрупування, знову затримавши його на три доби, а згодом Придніпровський суд прийняв рішення залишити його під вартою на 60 діб, тож ухвала Апеляційного суду втратила актуальність.

Проте, згідно із законом, колегія суддів Апеляційного суду зобов’язана зачитати повний текст ухвали. Та сьогодні під надуманим приводом, що нібито хтось там запізнився, не стала цього робити. Хоча, знову ж таки, згідно закону, треба виконати вказану формальність, навіть якщо у судовому залі немає нікого.

Активісти, які прийшли до суду, переконані, що рішення щодо звільнення Мельника було простимульоване зацікавленим у тому, щоб той зник з України (а може, й зі світу) і не давав свідчень проти організатора вбивства. Без нього, по суті, справа Сергієнка розвалиться, і зможуть покарати лише безпосередніх виконавців.

Тому вони принесли до приміщення суду кілька купюр доларів та євро, і кинули їх на підлогу. Мовляв, стимул у суддів міг бути саме таким.

І що цікаво, долари на паркеті викликали неадекватну реакцію у одного із керівників Апеляційного суду. Він так знервувався, що навіть вимагав знайти тих, хто "загубив" гроші і… притягнути їх до відповідальності.

"Проти них треба порушити кримінальні справу", – став лякати присутніх суддя, хоч прекрасно знає, що таке "несерйозне" "сіяння" грішми не тягне навіть на адміністративне правопорушення.

У той же час в прокуратурі Черкаської області розглядають можливість звернутися у Вищу раду правосуддя зі скаргою на черкаську колегію суддів, що прийняла резонансне рішення випустити особливо небезпечного підозрюваного в організації викрадення і вбивства на замовлення черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Самі ж "захисники" Мельника у згадуваному судовому засіданні 30 травня поводились дуже зухвало, привели кількадесятків "тітушок", і погрожували журналісту "Дзвону" "вивезти його в ліс до Сергієнка".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанина, який зґвалтував малолітню дівчинку, засудили до позбавлення волі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x