НовиниЧеркащинаПідозрюваного у вбивстві черкаського депутата відправлять на психіатричну експертизу

Підозрюваного у вбивстві черкаського депутата відправлять на психіатричну експертизу

-

- Advertisment -

Миколу Гончара – обвинуваченого у вбивстві Сергія Гури – можуть відправити на лікування у психіатричну лікарню замість позбавлення волі. Однак – після результатів експертизи стосовно стану його психічного здоров’я.

Про такі результати засідання Соснівського райсуду, яке відбулось 23 січня, повідомляє видання "Про все".

Адвокат Миколи Гончара зазначив: його підсудний на момент злочину перебував у стані так званого психічного розладу, не розумів значення свої дій і не керував ними. Такі, мовляв, висновки комплексної судово-медичної та психіатричної експертиз.

Сторона обвинувачення заперечила клопотанню захисника, адже згідно з висновком Київської стаціонарної психіатричної експертизи, Гончар є осудним і на жодні психічні захворювання не страждає. 

А через те, що в матеріалах справи вже є два висновки експертизи, які суперечать один одному, сторона обвинувачення клопотала про обстеження у третьому стаціонарному судово-психіатричному закладі. Там і мають визначити, чи страждав і чи страждає нині психічними розладами та захворюваннями підсудний.

Окрім того, захисник Гончара повідомив про те, що до його підзахисного 14 січня на приватну розмову приходив прокурор.

"Розмова тривала 45 хвилин. Зі слів мого підзахисного, прокурор зазначив, що йому відомо про наявність клопотання щодо проведення додаткової експертизи. Але в нього нічого не вийде, адже його відправлять на повторну експертизу до міста Дніпра, де вже вирішили питання про його осудність. Звідки прокурор знає місце проведення експертизи та її результат?" – цитує видання слова адвоката.

Зрештою клопотання про додаткову психіатричну експертизу було задоволене Фемідою. За рішенням суду, проводити ї будуть у спеціалізованому психоневрологічному закладі на території Хмельницької області. 

Нагадаємо, наприкінці травня 2018 року у своєму офісі в приміщенні однієї з громадських організацій двома пострілами в голову і груди був застрелений депутат Черкаської облради Сергій Гура. На місці події знаходився його знайомий Микола Гончар. Між чоловіками відбулась суперечка, в ході якої Гончар кілька раз вистрелив у потерпілого, сам же – забарикадувався в офісному приміщенні. Постріли виявились смертельними.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд обрав запобіжний захід водію, який збив на смерть директора черкаської школи №19.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x