додому Новини Черкащина Підозрюваних по справі Сергієнка залишили під вартою ще на 60 діб

Підозрюваних по справі Сергієнка залишили під вартою ще на 60 діб

0

Ще два місяці за гратами. Таке рішення напередодні прийняв Соснівський районний суд стосовно підозрюваних у справі корсунського журналіста Василя Сергієнка. Там напередодні пройшло чергове засідання суддівської колегії, передає видання "Вичерпно".

Захисники обвинувачуваних клопотали перед Фемідою про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт. Натомість їх підзахисні пообіцяли відвідувати всі судові засідання.

В ході засідання адвокат Віктора Горбенка зазначив: його підзахисний перебуває у СІЗО 3 роки, а за законом Савченко — 6.

"Найвища міра покарання для мого підзахисного 10 років позбавлення волі. Тобто він майже відсидів найвищий термін покарання".

Дружина загиблого журналіста Валентина Сергієнко виступила проти такого клопотання, адже вважає неправильним відпускати з-під варти навіть тих, хто підозрюється у викраденні, адже вони викрали і катували її чоловіка за гроші.

У свою чергу захисниця Максима Русіна, Валентина Завражина та Романа Недибалюка, зауважила, що її підзахисні не катували і не вбивали Сергієнка і в цьому на суді не зізнавалися.

Зрештою, суд не пристав на клопотання підозрюваних і продовжив їм термін тримання під вартою ще на 60 діб.

Нагадаємо, судова тяганина по справі Сергієнка триває вже понад три роки. Корсунського журналіста було викрадено з дому 4 квітня 2014 року, за кілька годин його тіло було знайдене в лісі з ознаками насильницької смерті. Нині на лаві підсудних шість підозрюваних.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Черкасах продовжують розглядати резонансну справу вбивства журналіста. 

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version