НовиниЧеркащинаПідозрюваним у вбивстві журналіста з Черкащини продовжили термін тримання...

Підозрюваним у вбивстві журналіста з Черкащини продовжили термін тримання під вартою (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Соснівському районному суді міста Черкаси 24 липня продовжили розгляд справи по закатованому журналісту та громадському діячу Василю Сергієнку.

Оскільки 25 липня закінчується термін тримання під вартою підозрюваного у вбивстві Сергієнка, а саме Володимира Воронкова, та підозрюваних у викраденні – Валентина Завражина і Віктора Горбенка, прокурорка Дідич озвучила заяву, в якій зазначила, що вважає за доцільне продовжити їм термін тримання під вартою, передає з місця події кореспондент "ВиЧЕрпно".

За словами прокурорки, що стосується підозрюваних Воронкова, Горбенка та Завражина, передбачувані для них терміни ув’язнення – від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне увязнення, і менш м’яка міра запобіжного заходу може вплинути на їх психологічний стан. Крім, того, мають місце ризики, вказані під час обрання міри запобіжного заходу.

Що ж стосується ще одного підозрюваного по суміжній з цією справою, а саме Русіна, який з’являється на судові засідання за викликом, оскільки вніс заставу, то для нього міра запобіжного заходу залишається незмінною.

Таку позицію прокурорів підтримала потерпіла сторона.

Натомість адвокат підозрюваних Воронкова і Горбенка, пан Нестеренко зазначив, що прокурор мала подати відповідне клопотання не пізніше ніж за 5 днів до закінчення терміну тримання під вартою. Оскільки він спливає 27 липня, то, на думку адвоката, прокурор упустила таку можливість.

Крім того, адвокат вимагає звільнити своїх підзахисних – Воронкова і Горбенка, із зали суду негайно. Це він пояснює тим, що у прокурора немає достатніх доказів щодо ризиків. До того ж, за його словами, підозрювані мають гарні характеристики, бо мають сім’ї і один із них проходив службу в ЗСУ.

Адвокат Завражина також вважає, що прокурор пропустила строки на подання клопотання та не має достатніх доказів, тому він також вимагає негайно звільнити свого підзахисного.

Зрештою, суд продовжив підозрюваним у вбивстві і викраденні корсунського журналіста термін тримання під вартою строком на 60 діб.

Наступне судове засідання відбудеться 4 серпня.

Відзначимо, у травні на лаві підсудних опинився ще один фігурант по цій справі – Вадим Мельник, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства Василя Сергієнка. Він був взятий під варту, де наразі і перебуває, хоча його адвокати неодноразово подавали апеляцію про зміну міри запобіжного заходу, проте, зрештою суд пристав на подання прокуратури залишити Мельника під вартою.

Нагадаємо, Василь Сергієнко 4 квітня 2014 року був побитий та викрадений з двору власного будинку в місті Корсунь-Шевченківський. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі із наручниками на руках та слідами жорстоких катувань.

В черкаському суді цю справу розглядають вже тривалий час і вона перебуває під пильним наглядом громадськості.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за жартівливе замінування столичної підземки черкащанина можуть посадити на 6 років.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x