НовиниЧеркащинаПідозра у рейдерстві та переворот у міськраді: скандали довкола...

Підозра у рейдерстві та переворот у міськраді: скандали довкола убитого черкаського депутата Бінусова

-

- Advertisment -

Розстріляний з автомата увечері 28 вересня депутат Черкаської міськради від "Укропу" Михайло Бінусов за час своєї каденції неодноразово опинявся у гучних політичних та бізнес-скандалах.

Уперше він опинився в епіцентрі скандалу 12 лютого 2016 року, коли на сесії міськради проголосував за обрання нового складу виконавчого комітету всупереч рішенню своєї фракції. Його голос у підсумку став вирішальним та простелив стежку до владних крісел у місті представникам "Батьківщини". Однопартійці за таке рішення обізвали Бінусова "тушкою" та згодом виключили із фракції.

Вже за кілька днів, наприкінці лютого, на наступній сесії міськради Михайло Бінусов зареєстрував проект рішення про відставку секретаря міськради Олександра Радуцького. Свої дії обранець пояснював намірами зірвати плани секретаря щодо імпічменту міському голові Анатолію Бондаренку. Тим часом опозиційні депутати заявляли: таким чином сам Бінусов мітить на крісло секретаря. Мовляв, такою була плата за його підтримку нового складу виконкому.

У вересні 2016-го Бінусов входив до складу комісії міської ради, що здійснювала контроль над тендерними процедурами.

Восени того ж року депутат потрапив у бізнес-скандал. Він володів магазинами у сквері "Юність", які йому "передарувала" інша особа. Перед тим торгові площі належали екс-чиновнику міськради Віталію Дядченку. Останній звинуватив Бінусова у рейдерському захопленні приміщень та подав на нього в суд. У березні 2017 року Дядченко намагався своїми силами відстояти торгові приміщення, найнявши приватну охорону. Справу розглядав Соснівський районний суд.

У квітні Михайлу Бінусову прямо під час засідання міськради прокурори вручили підозру та викликали на допит. Обранцю інкримінували відразу дві статті – умисне невиконання рішення суду та протидія законній господарській діяльності. Сам Бінусов тоді заявляв, що про рішення суду нічого не чув та вимагав адвоката.

10 серпня цього року на нараді обласного виборчого штабу партії "Укроп" Бінусова було обрано головою обласної парторганізації. Після такого рішення політради фракція "Укропу" у міськраді припинила своє існування: її одночасно покинули депутати Руслан Зоря, Артур Акопян та Сергій Очеретній. Того ж дня депутати, в тому числі розформована фракція "Укропу", проголосували за скасування скандального рішення виконкому про надання дозволу на забудову набережної. Бінусов тоді не прийшов на засідання.

Наприкінці серпня Бінусов зареєстрував на сайті НАЗК декларацію в якості кандидата на посаду радника міського голови. Інформацію про обрання його радником тоді підтвердив і міський голова Анатолій Бондаренко.

Вже за місяць мер міста призначив Бінусова виконувачем обов’язків Департаменту житлово-комунального комплексу міськради. Опоненти закидали йому некомпетентність у питаннях ЖКГ та наголошували на конфлікті інтересів, оскільки у керівниках КП "Придніпровська СУБ" працює його родичка Марія Бінусова.

38-річний Михайло Бінусов за спеціальністю юрист та економіст. Закінчив економічний факультет Черкаського державного технологічного університету та факультет правознавства Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого". До обрання депутатом міськради у 2015 році Михайло Маркович очолював Держспоживінспекцію в Черкаській області.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "вільні демократи" вимагають розслідування вбивства Бінусова.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x