НовиниПідліткова шкіра: як доглядати та зберігати красу, розкаже EVA...

Підліткова шкіра: як доглядати та зберігати красу, розкаже EVA Blog

-

- Advertisment -

Прищик на чистій шкірі для дорослої жінки — маленька тимчасова неприємність. Для підлітка незалежно від гендеру — це трагедія, що здатна зіпсувати настрій, негативно вплинути на процес навчання та спілкування з друзями. EVA Blog докладно роз’яснює, як правильно організувати догляд за обличчям підлітка і чому б’юті-рутина — найкраща профілактика здорової та красивої шкіри.

Чим відрізняється шкіра підлітка?

Діти старшого шкільного віку переживають справжню гормональну бурю, здатну викликати чимало проблем із зовнішнім виглядом:

  • пил та лусочки шкіри забиваються у широкі глибокі пори, виникають чорні цятки;
  • активна робота сальних залоз викликає закорковування мікропор, клітини не справляються з навантаженням, шкіра червоніє, запалюється, вкривається висипаннями.

Стреси, неправильне харчування та неякісна косметика погіршують ситуацію — вугровий висип поширюється на все обличчя.

Як очистити обличчя підлітку?

У багатьох ситуаціях звичайне мило протипоказане. Водопровідна вода насичена важкими металами та порушує нормальний рівень pH. Тому показані тоніки та сироватки для відновлення рівня pH після прийняття душу та вмивання.

Засоби для глибокого домашнього очищення та зняття макіяжу делікатні, без синтетичних інгредієнтів, з посиленим вітамінним складом. Корисна гліколева кислота — чудовий ексфоліант природного походження, здатний швидко очистити пори від забруднень та розчинити жир.

Безпечне зволоження

Запаси гіалуронової кислоти у тінейджерів у нормі, клітини самостійно синтезують колаген та еластан. Етап зволоження покликаний боротися з сухістю окремих ділянок та протидіяти зайвій активності сальних залоз. Добре допомагають легкі засоби з екстрактом природних бактерицидних трав: календули, ромашки, алое, зеленого чаю. Раз на тиждень можна доповнювати догляд масками з протизапальними та заспокійливими компонентами.

Профілактика висипів

Категорично не рекомендовані спиртовмісні засоби — вони сушать, знижують імунний захист, провокують нові висипання. Швидко підсушить прищик точкова обробка ватною паличкою, змоченою у саліциловій кислоті. Корисними будуть маски з глини, які вбирають забруднення та себум, знімають запалення, заспокоюють.

Проблемну шкіру очищають від макіяжу спеціальними підлітковими засобами та обробляють тоніком. Рекомендовано ультразвукове чищення обличчя, апаратні та класичні косметичні процедури, спрямовані на нормалізацію кровообігу та звуження пор.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x