НовиниЧеркащинаПідготовка до сесії Черкаської міськради, ініційованої депутатами, відбувається з...

Підготовка до сесії Черкаської міськради, ініційованої депутатами, відбувається з дотриманням процедури

-

- Advertisment -

Депутати черкаської міськради, які тиждень тому оголосили про своє право самостійно скликати пленарку, ведуть підготовку до сесійного засідання, дотримуючись всіх процедур. Депутатському корпусу вже надіслані запрошення на сесію. Про це кореспондентам vikka.ua повідомив екс-секретар міської ради Олександр Радуцький.

Нагадаємо, ще 9 серпня представники чотирьох депутатських фракцій підготували й направили на ім’я мера та секретаря міськради повідомлення про свої наміри самостійно провести сесійне зібрання через бездіяльність міського голови й порушення ним регламенту міської ради. Таке право обранцям дає закон "Про місцеве самоврядування в Україні". Підписи під документів тоді поставило 18 депутатів.

 

Анатолій Бондаренко повідомлення отримав і дав розпорядження провести юридичну експертизу: наскільки ж правомірним є такий вчинок депутатів.

Втім, ймовірно, результатів не дочекався, адже напередодні обранці таки отримали відповідь на своє повідомлення. В ній стверджує – все робив за законом і сесію скликАв. Мовляв, видав "Розпорядження про скликання сесії" 23 липня – на дванадцятий день після звернення депутатів і призначив її на 9 серпня. Щоправда, переніс потім дату, бо, потелефонувавши обранців з запрошенням на засідання, вирішив, що під час літніх відпусток зібрати кворум не вдасться. Хіба ж то не виконання норм закону?

Однак правники вважають інакше. Адже сесія має відбутись у двотижневий термін від того дня, коли її скликають депутати. І не пізніше. Тобто, нагадаємо, від 11 липня, коли 15 обранців направили своє попереднє звернення з вимогою провести пленарне засідання.

Так, адвокат Валерій Макєєв на сторінках видання "Дзвін" називає таку гру в терміни від мера звичайною маніпуляцією.

"У 14-денний термін, з дня проголошення ініциативи третини складу депутатів, сесія має відбутись. А з 25.07.2018, за змістом закону, настала відповідальність Секретаря Міської ради щодо скликання сесії міської ради у відповідності до ч.6 ст.46 ЗУ "Про місцеве самоврядування", – зазначає юрист. – Наразі ж, міський голова пропонує територіальній громаді "позмагатися" у філологічні забави щодо того, яке значення терміну "скликати" міститься у Законі. Міський голова наполягає на банальному тлумаченні слова "скликати" – як окрик чи сигнал закликати до зібрання. Але очевидним є абсолютно інше синонімічне значення слова "скликати": "Збирати членів колегіального органу, учасників якої-небудь наради і т. ін. для роботи, діяльності, обговорення певних питань"

Тим часом, ініціатори пленарки 20 серпня продовжують витримувати необхідну процедуру: депутати вже отримали повідомлення про зібрання сесії від Олександра Згіблова. Адже саме йому колегами було доручено відкрити засідання. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаська міськрада не змогла скасувати угоду на 4,5 га землі на військовому полігоні. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деяких черкасців може текти зелена вода з кранів

У Південно-Західному районі планується проведення перевірки щільності водопідігрівачів у ніч з 1 на 2 травня. Ці роботи можуть призвести...

У Черкасах ще дві маршрутки їхатимуть до мікрорайону “Лісовий”

Члени черкаського виконкому проголосували за продовження деяких автобусних маршрутів до мікрорайону "Лісовий". Про це повідомляє пресслужба Черкаської міськради. Маршрут №4...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x