додому Новини Кримінал Під виглядом волонтерів: у Черкасах проводили злочинну схему перетину кордону 

Під виглядом волонтерів: у Черкасах проводили злочинну схему перетину кордону 

0

Служба безпеки України викрила ділків, які організували схему перетину кордону з Україною чоловікам призовного віку. Про це повідомляє речник Управління СБУ в Черкаській області. 

Організаторами незаконного виїзду потенційних призовників за кордон виявилися двоє жителів Черкас. Вони вносили  недостовірні відомості до державного реєстру «Шлях». Що давало підстави перетинати державний кордону України під виглядом волонтерів. Вартість «послуги» з переміщення становила 1,5 тисячі доларів з призовника.

Правоохоронці затримали фігурантів відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час спроби чергової передачі коштів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство, перевіряється причетність посадовців Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки до організації незаконної схеми.

Спецоперація проводилась спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Офісу Генерального прокурора.

Читайте також: Прив’язав до стільця і погрожував ножем: черкаська поліція затримала розбійника

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version