НовиниЧеркащинаПід стінами прокуратури Черкаської області мітингарі влаштували акцію протесту

Під стінами прокуратури Черкаської області мітингарі влаштували акцію протесту

-

- Advertisment -

17 травня під стінами прокуратури Черкаської області представники однієї з громадських організацій та приватний підприємець, який займається роздрібним продажем підакцизних товарів, організували акцію протесту у відповідь на так зване незаконне проведення правоохоронцями обшуків у підприємців. У прокуратурі відреагували на цей інцидент.

Так, слідчим відділом Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі заяв жителів Черкащини про продаж в магазинах підробленої горілки.

Правоохоронці провели ряд обшуків на господарських об’єктах одного з приватних підприємців Черкащини з метою виявлення фальсифікованих алкогольних напоїв з незаконно виготовленими та підробленими марками акцизного збору.

Отже, заяви організаторів акції про ніби то тиск прокуратури на бізнес є абсолютно безпідставними.

Прокуратура наголошує, що захист життя та здоров’я громадян є першочерговим завданням правоохоронних органів. Тому, розслідування кожного випадку, що стосується обігу фальсифікованих алкогольних напоїв має бути незалежним, професійним і неупередженим. Навіть одна пляшка фальсифікату може завдати непоправної шкоди.

У випадку будь яких заперечень підприємця, щодо якого здійснюються слідчі дії, існують законодавчі норми їх оскарження. Прокуратура зажди готова і здійснює всі дії щодо забезпечення неупередженості провадження.

Громадські організації та підприємців закликають припинити практику тиску на правоохоронні органи шляхом влаштування мітингів для захисту бізнес інтересів тих чи інших впливових осіб.

Як повідомляв сайт vikka.ua, День Перемоги черкасці відзначили "Першою хвилиною миру" і пам’ятною ходою.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

У Черкасах вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

У Черкасах відбулися пам'ятні заходи з нагоди 38-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x