додому Новини Під парк у Холодному Яру лісівники пропонують відвести 3,5 тисячі гектарів угідь

Під парк у Холодному Яру лісівники пропонують відвести 3,5 тисячі гектарів угідь

0

Лісівники пропонують створити заповідну зону в Холодному Яру у межах 3,5 тисяч гектарів. Про це повідомив перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда.

"Якщо у стислі строки буде створена адміністрація парку, і це покаже позитивні результати, обласне управління розгляне питання розширення території заповіднику", – аргументує свою позицію Горда.

Лісівників хвилюються, що реліктові насадження Холодного Яру, які перейдуть в руки нового господаря, без належного догляду можуть загинути. Окрім того під небезпеку потрапляє і місцеве мисливське господарство, адже полювання в угіддях національного парку заборонене. А від мисливства значною мірою залежить бюджет громад Чигиринського і Кам’янського районів.

Натомість науковці стверджують, що 3,5 тисяч га – недостатня територія для такого проекту, адже парк тоді не виконуватиме своїх функцій.

"Ми підтримуємо ідею створення національного парку поки що в межах 3,5 тисяч га і будемо домагатися налагодження там роботи адміністрації. У разі позитивного досвіду ми першими готові ініціювати розширення парку до 10 тис. га і більше", – озвучила результати роботи виїзного засідання обласної ради депутат Любов Майборода.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль стверджує, що без згоди людей питання не зможуть вирішити. Однак, на його думку, громади виступають проти проекту через недостатню поінформованість.

"Нам необхідно порозумітися із громадами сіл і органами охорони довкілля, – каже посадовець. – Треба довести до людей концепцію і план заходів зі створення заповідника, що розробляє Департамент екології та природних ресурсів ОДА, щоб зняти напругу".

Вже у квітні члени комісії запланували виїхати на місця і провести зустрічі з сільськими громадами, розташованими на території урочища.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version