НовиниЧеркащинаПід Києвом загинув ексмер Сміли. Що про нього відомо?

Під Києвом загинув ексмер Сміли. Що про нього відомо?

-

- Advertisment -

31 березня 2022 року під час звільнення міста Буча, що під Києвом, загинув колишній міський голова Сміли Олексій Цибко. Одим із перших про це сповістив лідер черкаських «Азовців» Дмитро Кухарчук.

«Під Бучею загинув мій друг, колишній мер Сміли, Олексій Цибко. Пока мери в більшості міст ручкалася і сиділи за одним столом з опзжшною шваллю, чим зашкварилася до кінця днів, Льоха зайняв принципову позицію і пішов воювати. Мер здорової людини. Пам‘ятаємо. Помстимося», – написав він.

Одразу в кількох пабліках в мережі Фейсбук почали збирати кошти на похорон. Проте родичі Олексія Цибка заявили, що не збирають гроші.

Спортсмен, воїн, держаник

Ким був Олексій Цибко?

Народився 19 березня 1967 року у Смілі. Майстер спорту з метання диску. Закінчив Львівський державний інститут фізичної культури.

Спортсмен

Як написав народний депутат України Василь Вірастюк, впродовж багатьох років Олексій був капітаном збірної України з регбі. Він зіграв з збірну 40 матчів. Перебував у рейтингу кращих бомбардирів. У 2003 році Цибко завершив кар’єру. До речі, останній матч за збірну провів 12 жовтня 2003 року. Тоді жовто-блакитні обіграли Німеччину з рахунком 6:3.

З 2003 року – Президент федерації регбі України.

У 2007 році він переїхав до Сміли, де створив регбійний клуб «Сміла» і став його президентом: у школі клубу займалося понад 300 дітей.

Політик

У 2013 році підтримав «Евромайдан». У 2014 брав участь у війні з РФ на Донбасі у складі тербатальойону «Дніпро-1». Повернувся до Сміли. Займався ремонтом техніки і допомагав армії.

29 жовтня 2015 Цибко був обраний міським головою Сміли, отримавши 40% голосів виборців. 1 березня 2016 року на засіданні міської ради Сміли сталася бійка за участю представників руху «Правий сектор», після якої депутати міськради проголосували за недовіру до міського голови

Судився. Пройшов всі судові гілки. Судом був поновлений на посаді. Разом із українцями допомагав Саакашвілі перетнути кордон. Симпатизував його політичній силі.

У 2018 році в Смілі відбувся скандал. Через борги приватної компанії місту не дали газ. Початок опалювального сезону було зірвано. 15 листопада 2018 року (через місяць після початку опалювального сезону) за розпорядженням президента України Петра Порошенка опалення таки увімкнули. Щодо приватної компанії порушили кримінальну справу.

Правда через деякий час самого Цибка міська рада знову відправила у відставку.

Двічі балотувався до парламенту. Але не був обраний.

«Ця війна продовжує забирати життя найкращих – сміливих, сильних та справжніх патріотів…Із сумом дізнався про те, що в боях за звільнення Бучі Київської області загинув мій колега, колишній міський голова Сміли Олексій Цибко.

Людина, яка завжди була небайдужою, відкритою та щирою, для багатьох був прикладом у вмінні відстоювати правду й боротись за неї», – написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук міський голова Черкас Анатолій Болндаренко.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x