додому Новини Під Черкасами молоді націоналісти вчилися стріляти та битися ножами (ФОТО)

Під Черкасами молоді націоналісти вчилися стріляти та битися ножами (ФОТО)

0

З 10 по 16 серпня у Черкасах відбувся вишкільний табір "Гайдамацьке коло-2015". Його за підтримки ВО "Свобода" організувала громадська організація "Сокіл".

Більше півсотні націоналістів з Черкаської, Київської, Житомирської, Кіровоградської, Запорізької та Дніпропетровської областей вишколювалися на території Дахнівської Січі.

За програмою табору молодь пройшла курс фізичної підготовки, здобула нові навички та заслухала низку лекцій, повідомили у прес-службі Молоді Свободи.

Своїми знаннями з військової медицини, а також з орієнтування на місцевості поділився боєць батальйону "Січ", черкаський свободівець Іван Косенко. Військовій тактиці таборовиків навчав боєць батальйону "Донбас" Олександр Мартиненко. Також молоді націоналісти навчалися базовим основам рукопашу під керівництвом чемпіона Європи з боксу, бійця "Карпатської Січі", керівника фракції свободівців у Київраді Петра Кузика. Справжньою родзинкою табору стали заняття з ножового бою від представника клубу ножового бою Blade Brothers.

Лекційна частина вишколу розпочалася з лекції з історії України та перспектив російсько-української війни, яку провів заступник голови ВО "Свобода" з воєнних питань Юрій Сиротюк. Свободівець зробив екскурс в історію протистоянь українців з Московією та порівняв минуле з теперішніми реаліями.

"Росіяни близько 350 років намагалися знищити все в Україні. І сьогодні українці – це єдина нація у світі, яка готова усвідомити: ми можемо протистояти Росії. Адже українці не програли росіянам жодної війни. І лише військовим шляхом можна зробити росіян притомними", – наголосив Юрій Сиротюк.

Особливістю цього табору стала поїздка до навчального центру прикордонної служби, де молоді хлопці та дівчата під керівництвом інструкторів вчилися стріляти.

"Сподіваюся, що здобуті навички дадуть вам можливість ефективно протистояти внутрішньому та зовнішньому окупантові, провадити революційну діяльність і сприяти обороні України. Наш табір був покликаний ознайомити кожного таборовика з базовими основами тих дисциплін, які необхідні саме для тотального опору загарбникам та підготувати нових інструкторів та виховників сокільських таборів. Ми народжені бути вільними і ми повинні бути готовими до захисту своєї домівки і своєї країни. Ми маємо бути сильними, щоб бути добрими, ми хочемо миру і тому мусимо готуватися до війни. На "Гайдамацькому Колі – 2015" ми згадуємо звитяги своїх предків – князів, козаків, гайдамаків, холодноярців та повстанців і надихаємося Ідеями націоналізму – ідеями справедливости для ясних Чинів", – звернувся до молоді під час урочистого шикування комендант табору Юрій Ботнар.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version