НовиниЧеркащинаПід час відзначення пам’ятної дати у Золотоноші "ожили" картинки...

Під час відзначення пам’ятної дати у Золотоноші "ожили" картинки воєнного часу (ФОТО)

-

- Advertisment -

9 травня у Золотоноші зібралась величезна громада, аби вшанувати світлу пам’ять тих, кому ми завдячуємо своїм мирним сьогоденням, пише "Златокрай".

За півгодини до офіційно оголошеного старту урочистостей у Меморіальному парку з нагоди Дня Перемоги над нацизмом на Садовому проїзді формувалася чимала колона учасників ходи. На чолі – традиційно ветерани. І хоча свідків Другої світової війни з кожним роком стає все менше, ряди повняться учасниками бойових дій на Сході країни, афганцями та чорнобильцями – тими, хто достойно продовжив справу дідів, ставши на захист майбутніх поколінь. На головній алеї – "живий" коридор із школярів.

Панахиду за загиблими, розстріляними і тими, хто виніс на своїх плечах лихоліття, але вже відійшов у вічність, відслужив настоятель Свято-Успенського собору Ярослав Івануса.

Тим часом у Будинку дитячої та юнацької творчості розпочалися шахові змагання, присвячені Дню пам’яті і примирення та Дню Перемоги. Позмагатися зібралися 11 любителів битв на шахових дошках.

Золотоніські школярі разом із вчителями підготували "живі" картинки воєнного часу. Ось завмерли у випускному вальсі старшокласники школи №1, героям яких доведеться вже вранці одягти військову форму і взяти до рук гвинтівки. Далі – вимушений "Привал" учнів СШІТ №2, аби перебинтувати поранених, відпочити та пробиратися далі з оточення. Гімназисти поруч з пораненими посадили радистку – чорнооку Каріну, з якою охоче фотографувалися не тільки перехожі, а й самі вчителі. Тут же розмістили триногу з котелком для каші. Спочивають після форсування Дніпра школярі зош №6, сумуючи за втраченими. Вихованці санаторної школи-інтернату встановили "Пам’ятник Невідомому солдату", який тримав на руках мале дівча. У "Прощанні" з найдорожчими, котрі вирушають на фронт, завмерли учні 3-ої школи та з хлібом-сіллю проводжали в дорогу коханих школярі 5-ої.

Цілісну картину святковості доповнювали маки та розташовані вздовж площі метрові пломенисті букви: "Ми пам’ятаємо" та "Ніколи знову".

На ганку міського Будинку культури своєю продукцією частували місцеві виробники.

А об 11.30 розпочалися святкові концерти талановитих колективів міста та хору ветеранів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Скічко приїхав у Черкаси, аби вшанувати ветеранів війни.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x