додому Новини Черкащина Під час святкування в одному із кафе Черкащини отруїлися 12 осіб

Під час святкування в одному із кафе Черкащини отруїлися 12 осіб

0

На Черкащині під час святкової вечері 12 людей отримали харчове отруєння. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Так, за попередніми даними 22 червня компанія із 35 людей у селі Бузівка, Жашківського району, святкувала в одному із місцевих кафе день народження. Після чого, протягом 23-24 червня до Жашківської центральної районної лікарні було госпіталізовано 12 осіб, серед яких 3 дитини. В усіх було діагностовано гостру харчову токсикоінфекцію середнього ступеня тяжкості.

Під час перевірки кафе було встановлено, що заклад не зареєстрований як потужність оператора ринку, не має необхідних виробничих приміщень, відсутні умови для дотримання технології приготування та зберігання готових страв, миття столового та кухонного посуду, правил особистої гігієни персоналом, дезінфікуючі засоби. Також об’єкт не підключений до мереж водопостачання та каналізації, має незадовільний санітарний стан виробничих приміщень, холодильників та іншого обладнання, інвентарю, не пройдені профілактичні медичні огляди, гігієнічне навчання персоналом, відсутні супровідні документи на сировину, харчові продукти та ін.

Наразі роботу закладу громадського харчування тимчасово призупинено до завершення санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам радять не використовувати воду з річки Рось.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version