НовиниПід час голосування за забудову "ями" за драмтеатром Хвиль...

Під час голосування за забудову "ями" за драмтеатром Хвиль орієнтувався на Ільченка, а Ільченко – на закон

-

- Advertisment -

Перший заступник міського голови Черкас Тарас Хвиль голосував за дозвіл на зведення багатоповерхівки за драмтеатром, покладаючись на думку профільного заступника мера з питань архітектури Олександра Ільченка.

Про це кореспонденту vikka.ua повідомив керівник фракції Блоку Петра Порошенка у міськраді Андрій Більда. Як відомо, пропонувала Хвиля до складу виконкому саме фракція БПП.

"Учора ми 2,5 години розглядали проект. Однак ніякого рішення фракцією не ухвалили. Документи, які були роздані для попереднього розгляду, не містили повної інформації про те, що буде будуватися. Тобто це була основа для подальшої роботи архітектора, який буде проектувати забудову. Ми вирішили, що під час виконкому послухаємо доповідь головного архітектора. Після його виступу наш перший заступник міського голови мав ухвалювати самостійне рішення", – розповів Андрій Більда.

Він запевнив, що під час голосування Тарас Хвиль орієнтувався на позицію Олександр Ільченка, який є профільним заступником міського голови з питань містобудування та архітектури, а також є членом команди "Вільних демократів".

"Ільченко після виступу головного архітектора зазначив, що з цього моменту вся відповідальність, що там буде споруджуватися, лягає на головного архітектора проекту. Тепер він має розпочати проектування, на який буде опиратися фірма під час будівництва. Ільченко сказав архітектору: "Якщо ви спроектуєте щось таке, що буде суперечити генеральному плану та цьому рішенню, то покладете на стіл ліцензію". Після того, як Ільченко проголосував "за", Тарас Хвиль також вирішив підтримати рішення, – зазначив Андрій Більда.

Також він наголосив, що після створення проекту його ще раз винесуть на засідання містобудівної ради.

"Зараз наше завдання : контролювати, що і як буде зводитися. Якщо це нас не задовольнятиме, в законні способи будемо або змінювати проект, або забороняти будівництво", – сказав Андрій Більда.

"Забудовник змінив проектне рішення та певні показники на вимогу: зменшив щільність забудови, кількість проживаючих на одиницю площі. У результаті ті документи, які він надав, відповідають всім державним будівельним нормам. Тому я, як чиновник, який керується у своїй роботі нормативними актами, не міг по іншому голосувати", – прокоментував своє рішення голосувати "за" член виконкому, заступник міського голови Олександр Ільченко.

За його словами, не було підстав відхиляти ту пропозицію, яку надав забудовник.

Також Ільченко розповів, що 52 % площі земельної ділянки, які йому надали, згідно містобудівних умов, повинні бути зайняті рекреаційною зоною.

Переглянути, як голосували всі члени виконкому, можна ТУТ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x