НовиниЧеркащинаПіар убиває: спливли скандальні подробиці вбивства черкаського депутата Бінусова

Піар убиває: спливли скандальні подробиці вбивства черкаського депутата Бінусова

-

- Advertisment -

Гучне вбивство депутата Черкаської міської ради від фракції "УКРОП" Михайла Бінусова породило безліч версій надзвичайної події. Але все більш правдоподібною є гіпотеза про те, що депутата… застрелили випадково. Аналіз ряду доказів, а також непрямих даних прямо свідчить про те, що організатори цієї драми збиралися тільки інсценувати розстріл, і "укроповець" фатально загинув від випадкової кулі, пише Сергій Майстренко для сайту ua.news.

Почнемо з того, що велике здивування викликає рівень професіоналізму кілерів. Вивчивши подробиці цього кривавого вечора, коли застрелили черкаського політика, мимоволі приходиш до думки: вбивці, судячи з усього, виявилися "піонерами з барабанами", яким в останній момент рогатки замінили на бойову зброю. За наявною інформацією, в напрямку жертви було випущено понад тридцять куль з "калаша" і ще кілька з пістолета Макарова. Але (увага) озброєний автоматом кілер з близької відстані жодного разу не потрапив у жертву! Депутат помер від поранення, отриманого в результаті рикошету однієї-єдиної пістолетної кулі. Тобто: або кілери були дилетантами з тремтячими руками і крайньою формою розладу зору, або ж Бінусова вбивати не планували, а саме напад планувався як інсценування, спектакль з подальшим медійним продовженням для місцевої публіки.

Тут мимоволі пригадується інша "постановка" за участю близького соратника Бінусова – мера Черкас Анатолія Бондаренка (висуванця від "Батьківщини"). У липні цього року Бондаренко удостоївся уваги громадськості, коли нібито знайшов в своїй поштовій скриньці гранату Ф-1. Надалі допитливі журналісти встановили, що граната була бойовою. Міський голова навіть не написав заяву в поліцію, але при цьому не посоромився перетворити цю історію в інформаційне шоу. Також не можна забувати, що інформаційним консультантом цієї команди виступає відомий Валерій Воротник. Свого часу його автомобіль теж підірвали, і він кричав про розправу над ним. Фейковість цього атентату видавали символічні пошкодження авто від вибуху, а деякі черкащани згадали, що напередодні НП Валерій спішно застрахував автомобіль.

В історії з Бінусовим вгадується той же почерк… тільки спочатку щось пішло не так, а потім – все пішло не так…

Але навіщо було розігрувати цю драму?

Є кілька причин, здатних спонукати тандем "Бінусов-Бондаренко" представити себе жертвами кримінальних переслідувань. Найбільш очевидна з них – невиконання взятих на себе зобов’язань. Справа в тому, що Бінусов мав репутацію людини, що має зв’язки з кримінальним світом. Він був чимось на зразок містка між мером Черкас Анатолієм Бондаренком і кримінальними авторитетами, одним з яких є людина на прізвище Прудіус. Подейкують, що під час стрілянини в районі Луначарського з Бінусовим були охоронці з бригади Прудіуса. І, що характерно, вони не стали захищати свого клієнта, а швидко ретирувалися за гаражі. Принаймні, так свідчать мої джерела в правоохоронних структурах. Або, може бути, той злощасний пістолет Макарова якраз і належав одному з "бодігардів"? Під таким кутом зору картина виглядає ще яскравіше…

Але мова зараз про Бінусова: свої зв’язки з кримінальним світом депутат міськради активно залучав для вирішення проблем компаньйонів і друзів. Коли у депутата Черкаської обласної ради від партії "Батьківщина" Михайла Мушієка викрали новий Toyota Prado, саме Бінусов "порішав питання" з бандитами. Про Мушієка відомо, що він є кумом екс-мера Черкас і колишнього депутата Верховної Ради Володимира Олійника, який зараз знаходиться в Москві. Крім родинних зв’язків Михайло Мушієк має з Олійником і ділові відносини, фронтуючи його бізнес в Черкасах.

Одним із спільних проектів Мушієка (Олійника), Бінусова (Прудіуса) і мера Бондаренко є забудова набережної Черкас. Інвестором будівництва виступило столичне ТОВ "Інвестиційно-будівельна компанія "Будгарант", яке, за даними автора, виділило згаданій трійці близько 5 млн доларів на старт проекту, що склало приблизно третину вартості об’єкта.

Однак міська опозиція заблокувала будівництво, вважаючи його незаконним. Реально роботи зараз ведуться, однак без будь-яких дозвільних документів, і можливості їх отримати – мінімальні, оскільки громадськість Черкас виступає проти цієї скандальної забудови… що не може не викликати у забудовника очевидного питання: за що сплачено гроші? Київські інвестори почали вимагати в Бінусова роз’яснити, що трапилося із 5 млн дол. Ймовірно, щоб вивести депутата з-під тиску, і було організовано шоу з замахом, виконавці якого перегнули палицю.

Але піар прекрасний тоді, коли не гинуть люди. Розслідуючи смерть Бінусова, слідству є над чим працювати. І розкрити це вбивство неможливо, не розкривши всі корупційні зв’язки керівництва міста. Тому для Бондаренка настають нелегкі часи. Втративши важливого союзника, який керував, як подейкують, усіма корупційними потоками в оточенні міського голови Черкас, сам мер перебуває у пригніченому стані.

Як повідомляв сайт vikka.ua, правоборці озвучили ймовірні версії вбивства черкаського депутата.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x