НовиниЧеркащинаПерукарні, кафе, ринки: відомо, де на Черкащині найбільше порушують...

Перукарні, кафе, ринки: відомо, де на Черкащині найбільше порушують правила карантину

-

- Advertisment -

Минулого тижня фахівці Держпродспоживслужби області спільно із представниками Національної поліції провели понад 600 моніторингових перевірок соціально-значущих об’єктів.

Як наслідок, зафіксовано 150 порушень (24,4 %), інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Так, антирейтинг очолили перукарні та салони краси. 6 з 13-ти перевірених закладів (45,2 %) не дотримувалися санітарних норм і правил, протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Порушення знайдено також у закладах громадського харчування ( у 30-ти з 84-ох перевірених (35,7 %) та на агропродовольчих ринках. Там на 11-ти із 34-ох (32,4 %) перевірених об’єктах протиепідемічні заходи виконувалися не у повному обсязі.

Також робочі групи перевіряли заклади продовольчої (25,9% порушень) та непродовольчої (17,7% порушень) торгівлі, установи дошкільної освіти (7,7 % порушень).

Фахівці відзначають, що найбільш характерними є порушення дезінфекційного, маскового режиму. Не організовано температурний скринінг працівників, відсутнє маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не створені місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок, з подальшою утилізацією.

За наслідками проведених перевірок складено 44 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направлено 138 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направлено 67 інформацій.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за торгівлю підробленим алкоголем черкасець сплатить 85 тисяч гривень штрафу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У черкаському зоопарку для дітей соціальних категорій провели безкоштовну екскурсію

До Міжнародного дня захисту дітей у Черкаському міському зоологічному парку організували безкоштовну екскурсію для дітей соціальних категорій. Про це...

У росіянки конфіскували землю на Черкащині

У громадянки росії конфіскували земельну ділянку площею близько двох гектарів. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури. У 2023 році...

Цікаве:

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили...

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x