НовиниЧеркащинаПерукарні й заклади харчування: де на Черкащині продовжують порушувати...

Перукарні й заклади харчування: де на Черкащині продовжують порушувати протиепідемічні заходи

-

- Advertisment -

З 31 вересня по 4 вересня на Черкащині провели 481 моніторингових перевірок соціально значущих об’єктів.

Порушення санітарних норм і правил, протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України, були виявлені на 167 з них (34,7 %). Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Цього тижня антирейтинг закладів, де було зафіксовано порушення, очолили перукарні та салони краси. Майже 67%  з них не дотримуються тих чи інших вимог. Більше 50% перевірених закладів непродовольчої торгівлі, громадського харчування також потрапили до числа антилідерів.

Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, відсутність місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками, порушення централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок тощо.

Цього тижня особлива увага прикута до закладів освіти та їх роботи в умовах карантину. З початку нового навчального року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області провели моніторингові перевірки 24-ох закладів освіти.  Виявлено 6 порушень санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил. За результатами перевірок складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення (у Драбівському та Смілянському районах), керівникам закладів направлено 6 приписів і пропозицій щодо усунення виявлених порушень.

Загалом минулого тижня за наслідками проведених моніторингових перевірок складено 27 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направлено 166 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направлено 70 інформацій. Фахівцями Держпродспоживслужби області ініційовано проведення 14 засідань регіональної та місцевих комісій з ТЕБ та НС.

Як повідомляв сайт vikka.ua, школи та дитсадки Черкащини готові до початку нового навчального року.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У черкаській школі відкрили меморіальні дошки 

У Черкаській загальноосвітній школі №4 відбулося відкриття меморіальних дошок на честь двох випускників цього навчального закладу. Про це повідомляє...

Вандали в Черкасах пошкодили лавку на бульварі Шевченка

Сьогодні, 26 квітня, комунальники повідомили про пошкоджену лавку на бульварі Шевченка в Черкасах. Про це йдеться на фейсбук-сторінці КП...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x