НовиниЧеркащинаПерший хворий на коронавірус на Черкащині: стало відомо, звідки...

Перший хворий на коронавірус на Черкащині: стало відомо, звідки він

-

- Advertisment -

На Черкащині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом. Лабораторне підтвердження інфікування COVID-2019 черкащанина відбулося вчора, 22 березня. Наразі відомо звідки він та в якому стані перебуває.

Таку інформацію розмістив очільник Черкаської області Роман Боднар.

Він повідомив, що випадок зафіксували в Умані. Пацієнта госпіталізували до інфекційного відділення місцевої лікарні. Зараз він перебуває у задовільному стані.

"Медики діють згідно відпрацьованого алгоритму МОЗ. Інфекційний бокс оснащений всім необхідним обладнанням. Родина пацієнта також під наглядом медиків. В області діє оперативний штаб. Всі профільні служби працюють в режимі 24/7. Вкотре наголошуємо, дотримуйтесь карантину, простих правил гігієни та зберігайте спокій. На цю хвилину маємо цифру 1, як вона змінюватиметься – залежить від вас та вашої самодисципліни – додав у дописі Роман Боднар.

За словами черкаського журналіста Володимира Гамалиці, хворому близько 40 років. Він родом із села Родниківка. Хворіє чоловік уже більше тижня, перший тест, який йому зробили, був негативний. Другий – позитивний. Найбільше контактував з людьми в Умані.

Зазначимо, що станом на вечір, 22 березня, в Україні було 73 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За минулу добу було виявлено 26 нових хворих.

Для повної обізнаності та бачення картини поширення коронавірусу в Україні та світі слідкуйте за офіційним сайтом МОЗ, або Телеграм-каналом МОЗ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах містяни масово протестують та не дотримуються постанови Кабміну щодо обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті до 10 осіб.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині рятувальники зводять укріплювальні дамби

У зоні підтоплення та на понижених прирічкових територіях Черкаської області рятувальники вживають превентивних заходів для запобігання погіршенню ситуації. Про...

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x