НовиниЧеркащинаПерший інтернет-магазин в Черкасах з’явився 13 років тому *

Перший інтернет-магазин в Черкасах з’явився 13 років тому *

-

- Advertisment -

Побутова техніка, комп’ютери та комплектуючі,теле-, аудіо-, фототехніка, все для дому та саду, туризму та відпочинку, парфумерія і багато необхідних у повсякденному житті пристроїв. Здається, сьогодні черкащани тут можуть замовити все, не блукаючи багаточисельними магазинами техніки. Адже саме про асортимент та якість пропозицій дбають працівники популярного в Черкасах інтернет-магазину shop.ck.ua. У свій час він став першим онлайн-магазином у нашому місті. Як змінювалося життя shop.ck.ua разом із життям містян, дізнавався кореспондент vikka.ua

Перші кроки на ринку

Історія магазину почалась з невеличкого будиночка на бульварі Шевченка. Там з 2005 року базувався перший офіс shop.ck.ua. Спочатку через інтернет він продавав комп’ютери та дрібні комплектуючі до них. 

Так виглядав перший shop.ck.ua

Згодом до каталогу поступово почала додаватись побутова техніка. Тут теж все починалося з малого: спочатку різні дрібниці, пізніше вже з’явився попит, а отже й сенс продавати велике побутове приладдя: холодильники, пральні машинки тощо.

"Ми самі їздили до постачальників, обирали товар,  – згадує ті часи сервіс-менеджер магазину Олександр Єременко.– Робочий графік тоді був надзвичайно тісним: працювали навіть в суботу".

Спершу схема роботи виглядала так: збирали замовлення, а в понеділок, раз на тиждень, привозили техніку за цими замовленнями.Це нині будь-якому середньостатистичному користувачу мережі дивно і навіть смішно уявити таку процедуру. А тоді, на зорі впровадження інтернет-торгівлі в регіонах, де люди ще не звикли довіряти онлайн-продавцям, це було величезне досягнення. Згодом почали привозити товар уже двічі-тричі на тиждень.

Сашко – старожил компанії, він працює тут ледь не з перших днів. Розповідає, що спочатку з власником магазину працювали тільки вдвох. Збільшення асортименту та кількості замовлень призвело й до розширення штату. Сьогодні в компанії працює колектив з семи чоловік.

Уже 2011-му компанія починає співпрацювати з різними кур’єрськими службами. В то й же час налагоджується робота з різними постачальниками.

Росли разом з клієнтами

В перші роки існування магазину його послугами користувалась тільки молодь: купували телефони, комп’ютерні комплектуючі. Останні були особливо популярними, адже таким чином, комп’ютер виходив набагато дешевшим, ніж у магазині в повній збірці. Крім того, вже тоді shop.ck.ua пропонував оригінальні гаджети. Люди ж старшого покоління здебільшого боялись обману і не ризикували замовляти через інтернет, особливо дорогу техніку.

"Їм здавалось безпечнішим і вигіднішим піти в реальний магазин і особисто подивитись то й же холодильник, наприклад, чи газову плиту, – розповідає Олександр Єременко. – Окрім того, тоді не існувало ще кур’єрських служб, які б могли доставити такі об’ємні вантажі".

Наразі ж послугами компанії без остраху користуються навіть 80-літні бабусі.

Магазин орієнтований переважно на регіональний ринок. Обумовлено це, в першу чергу, дальністю пересилання товару – покупцям вигідніше скористатись послугами ближчих, хоч і дорожчих магазинів, ніж оплачувати доставку великогабаритної покупки. Також важливим для покупців є питання сервісу. У випадку сервісного випадку покупці хочуть звертатись саме до продавця. А це, знову-таки, відстані і пересилання. Однак для черкасців це найбільш зручний варіант. 

"Ми тут, на місці, до нас можна прийти, порадитись стосовно вибору товару, замовити, забрати і, звичайно ж, на обслуговування здати", – зазначає сервіс-менеджер магазину.

Крізь терни – до стабільності

Як і всі магазини, що почали своє існування раніше 2008 року, shop.ck.ua також потрапив у хвилю фінансової кризи. Боляче вдарив у свій час і стрімкий вихід на всеукраїнський ринок нині відомих конкурентів.

"А сьогодні часто буває, що люди знаходять товар на сайті тих самих відомих конкурентів, а звертаються до нас, – розповідає керівник компанії Наталя Бардашевська. –Бо в нас – дешевше і швидше".

До слова, разом із кризами в країні та фінансовими статками черкасців змінювався і попит серед черкащан.

"Якщо раніше люди купували побутову техніку і дрібниці для дому за бажанням, то нині – через необхідність, – каже Наталя Бардашевська. – Наразі не можна говорити навіть про сезонність тих чи інших товарів, бо за ними йдуть не тому, що хочеться. Сьогодні 70% покупців не будуть купувати нову техніку, поки не зламається стара".

Черкасці обирають або найбюджетніші, або найбільш топові позиції. Керівниця компанії каже, що іноді доводиться входити в положення клієнта, робити знижку. Не відмовлять тут і в торзі, однак, лиш в тому випадку, якщо він аргументований та доречний.

Ставати ще кращими!

Сьогодні в асортименті shop.ck.ua є все: від дрібної кухонної техніки до найновіших цифрових гаджетів та, навіть, парфумів. Такого різноманіття, переконують менеджери компанії, наразі не може запропонувати жоден "цегляний" магазин в Черкасах і області.

Стосовно розширення різноманіття товару тут мають досить принципову позицію:

"Ніколи "Шоп.ск" не буде торгувати одягом, алкоголем, продуктами харчування, – каже Наталя Бардашевська. – Основний акцент ми робимо саме на цифрову та побутову техніку. Хоча в нашому асортименті можна знайти і побутову хімію, і товари для дітей, і рибальські снасті, і ялинки в переддень нового року та ще багато чого."

Ще один принцип магазину – ніякої нав’язливості. Тому й працюють "на совість". Менеджери кажуть, що не просто продають товар. Завжди, коли у покупця є сумніви чи питання, можуть надати необхідні консультації, ба, навіть, порекомендувати товар чи відмовити від його придбання. Підібрати можуть і за якістю, і за ціною – все залежить від потреб покупця. А рекомендують тільки ті пристрої, по яким найменше гарантійних випадків, бо завжди моніторять причини звернень до сервісного центру за гарантією.

А вже дуже скоро shop.ck.ua запрацює на новій, більш зручній і функціональній платформі. Все – задля того, щоб полегшити процес покупки для клієнтів і зробити час обробки замовлення ще швидшим. 

*Матеріал розміщено на правах реклами

Як повідомляв сайт vikka.ua, міська влада підсилила баскетбольний клуб звуковим подарунком. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x