НовиниГрошіПерша леді країни у Черкасах підписала меморандум та завітала...

Перша леді країни у Черкасах підписала меморандум та завітала до дитячого садка (ФОТО)

-

- Advertisment -

До Черкас 6 лютого завітала дружина Петра Порошенка. Вона з очільником області підписала меморандум про співпрацю, у рамках якого Черкащина долучилася до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації" і стала десятим регіоном України, в якому він реалізується. Про це на сторінці у Facebook повідомила прес-служба Фонду.

Перша леді зазначила, що зараз у Черкаській області створено 104 інклюзивні школи, у яких навчається 209 учнів з особливими освітніми потребами, але інклюзивною освітою охоплено лише 4 % "особливих" дітей регіону.

Під час візиту Марина Порошенко зустрілася з головами районних рад, ОТГ та міськими головами, щоб ініціювати створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) в Черкаській області на рівні місцевих громад. 

У рамках проекту зі створення інклюзивного освітнього середовища Марина Порошенко взяла участь у відкритті інклюзивної групи дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №60, який відвідують шестеро дітей з синдромом Дауна.

На Черкащині дружина Президента ознайомилася із роботою обласного навчально-реабілітаційного центру "Країна добра". Це спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад, який охоплює навчанням 89 дітей з порушенням слуху, мовлення або з затримкою психічного розвитку. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаських школах впроваджують інклюзивні класи.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x