НовиниЧеркащинаПерша фемідна перемога: управлінська компанія програла суд черкаському ОСББ

Перша фемідна перемога: управлінська компанія програла суд черкаському ОСББ

-

- Advertisment -

Господарський суд Черкаської області відмовив у задоволенні першого і єдиного позову управлінської компанії "Нова якість" до черкаського ОСББ.

Такий результат фінального судового засідання у справі, в якій ТОВ "Управлінська компанія "Нова якість" Дільниця 23" вимагало визнати незаконним рішення установчих зборів про створення ОСББ "Гоголя 375" та скасувати його державну реєстрацію, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Представник управлінської компанії Максим Підгорний, доводячи нелегітимність установчих зборів, стверджував: вони були проведенні не за правилами. Крім того, зачитав перелік осіб, права яких буцімто були порушені і які не були повідомленні про збори. 

Втім, за словами адвокатки Надії Івашкової, яка представляє в суді інтереси ОСББ "Гоголя 375", усі вказані особи подали заяви про те, що насправді вони були повідомленні, а деякі з них взяли участь у зборах. Більше того, у документації на будинок від управителя вказано, що він має 72 співвласника, насправді ж їх 89.

"У позовній заяві серед начебто не повідомлених осіб зазначили навіть члена ініціативної групи, який власне й скликав ці збори і потім увійшов до правління цього ОСББ, – зазначила пані Надія. – У своїх заявах вони підтверджують, що підтримують створення об’єднання співвласників і зазначають, що "Управлінська компанія "Нова якість" Дільниця 23" своїми діями порушує їхні права на здійснення управління власним будинком. Зокрема, не віддає документи, блокує проведення необхідних дій для ведення благоустрою в будинку і на прибудинковій території".
 

Крім того, правниця наголосила: процес створення вказаного ОСББ стартував ще до проведення конкурсу на визначення управителя. Співвласники повідомили виконавчий комітет про реєстрацію об’єднання і попросили не включати їхній будинок до конкурсного переліку – все в межах чинного законодавства. 

Так само за законом діяли і після того, як управитель, попри факт існування ОСББ, почав стягувати плату за свої послуги: звернулись з відповідним повідомленням до виконкому і "Нової якості", через два місяці після якого розпочали здійснювати господарську діяльність у своєму будинку.

"Позов вважаємо необґрунтованим. Ми впевнені, що таким чином компанія управитель хоче прикрити свою абсолютну бездіяльність. Адже звітів про те, що було зроблено по даному будинку за час їхнього управління, вони не надали", – зазначила Надія Івашкова.
 

Особливу увагу адвокатка звернула на те, що у ході судового процесу 23-тя дільниця "Нової якості" так і не довела, що є правонаступником ТОВ "Сантехбудконструкція" в договорі на управління будинком на Гоголя, 375 в Черкасах.

Зрештою, заслухавши доводи обох сторін, суддя Господарського суду, зачитав рішення: у позові компанії-управительці відмовити.

Нагадаємо, розгляд позовної заяви "Нової якості" в суді почався восени минулого року

Крім того, раніше сайт vikka.ua повідомляв: ще одне черкаське ОСББ поскаржилось на шантаж з боку управлінської компанії. Захищати свої права Андрій Бортник відправляв містян до суду.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x