додому Новини Черкащина Пернаті переселенці: парк у Черкасах "атакували" дикі качки (ВІДЕО)

Пернаті переселенці: парк у Черкасах "атакували" дикі качки (ВІДЕО)

0

На невеликому озері в Черкасах оселилися понад сотня крижнів, і як запевняють зоологи, це перенаселення. Пернаті живуть там уже кілька років, проте цьогоріч стався справжній вибух популяції. Птахи стали майже ручними і не бояться людей. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Уже за 50 метрів від цього місця одна з головних черкаських вулиць, проте це не лякає місцевих жителів парку – у качок тут своя атмосфера та затишок. Письменник Станіслав Кравець знає, скільки у парку живе пташок. Кілька разів на тиждень він приходить сюди шукати натхнення для майбутніх творів. Особисто рахував – у серпні їх було майже 150.

Качки перелетіли із зоопарку, який за кількасот метрів звідси. Влітку вони плавають на тихому плесі, а от на зиму в теплі краї не відлітають – хитруни повертаються до зоопарку, бо там тепліше. У цей період доводиться збільшувати закупівлю корму на третину.

"Ми нараховуємо приблизно 50–60 пар. Вони сюди перелітають, переходять пішки, тут є своя популяція, яка нікуди не хоче відлітати. Взимку наш ставок не замерзає, ми встановлюємо компресор і качаємо повітря, тому вода "кипить", – звітує директор зоопарку Євген Ван.

Така кількість пернатих на парковому озері – справжнє перенаселення, кажуть зоологи. Якщо качки не перелетять на великі водойми, то розпочнеться запекла боротьба за територію. Проблеми додають і новосели – справжні дикі крижні, які сюди тікають через початок сезону полювання.

І хоч це дика порода, крижнів черкаського парку вже важко назвати дикими. Вони не бояться людей, спокійно прогулюються берегом та навіть їдять з рук. Тому не голодують і деякі навіть мають трохи зайвої ваги. Боротися з качиним перенаселенням зоологи ніяк не планують. Кажуть, усе зробить природний відбір.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мешканців черкаського зоопарку почали озимовувати їжею та житлом.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version