НовиниЧеркащинаПернаті переселенці: парк у Черкасах "атакували" дикі качки (ВІДЕО)

Пернаті переселенці: парк у Черкасах "атакували" дикі качки (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

На невеликому озері в Черкасах оселилися понад сотня крижнів, і як запевняють зоологи, це перенаселення. Пернаті живуть там уже кілька років, проте цьогоріч стався справжній вибух популяції. Птахи стали майже ручними і не бояться людей. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Уже за 50 метрів від цього місця одна з головних черкаських вулиць, проте це не лякає місцевих жителів парку – у качок тут своя атмосфера та затишок. Письменник Станіслав Кравець знає, скільки у парку живе пташок. Кілька разів на тиждень він приходить сюди шукати натхнення для майбутніх творів. Особисто рахував – у серпні їх було майже 150.

Качки перелетіли із зоопарку, який за кількасот метрів звідси. Влітку вони плавають на тихому плесі, а от на зиму в теплі краї не відлітають – хитруни повертаються до зоопарку, бо там тепліше. У цей період доводиться збільшувати закупівлю корму на третину.

"Ми нараховуємо приблизно 50–60 пар. Вони сюди перелітають, переходять пішки, тут є своя популяція, яка нікуди не хоче відлітати. Взимку наш ставок не замерзає, ми встановлюємо компресор і качаємо повітря, тому вода "кипить", – звітує директор зоопарку Євген Ван.

Така кількість пернатих на парковому озері – справжнє перенаселення, кажуть зоологи. Якщо качки не перелетять на великі водойми, то розпочнеться запекла боротьба за територію. Проблеми додають і новосели – справжні дикі крижні, які сюди тікають через початок сезону полювання.

І хоч це дика порода, крижнів черкаського парку вже важко назвати дикими. Вони не бояться людей, спокійно прогулюються берегом та навіть їдять з рук. Тому не голодують і деякі навіть мають трохи зайвої ваги. Боротися з качиним перенаселенням зоологи ніяк не планують. Кажуть, усе зробить природний відбір.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мешканців черкаського зоопарку почали озимовувати їжею та житлом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємець на Черкащині отримав підозру за поширення російської пропаганди

Служба безпеки України викрила прихильника російського режиму, який активно поширював пропагандистські матеріали в соціальних мережах та виправдовував збройну агресію...

Пожежа в Черкасах: рятувальники евакуювали двох людей

9 травня на вулиці Смілянській, виникла пожежа на 5-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x