додому Новини Пенсійний вік в Україні підвищать на 5 років для спецпенсіонерів

Пенсійний вік в Україні підвищать на 5 років для спецпенсіонерів

0

Мінімальний вік виходу на пенсію для спецпенсіонерів підвищуватимуть на 6 місяців щорічно. Про це йдеться в Меморандумі про економічну та фінансову політику між керівництвом України та Міжнародним валютним фондом (МВФ), пише "INSIDER".

Згідно з текстом меморандуму, Україна має вжити заходів для того, щоб "адаптуватися до демографічних тенденцій".

"Зокрема, ми зменшимо виплати працюючим пенсіонерам і обмежимо можливості дострокового виходу на пенсію поступово (на 6 місяців кожного року) підвищуючи пенсійний вік, загалом передбачивши зростання пенсійного віку на 5 років, а також збільшення робочого стажу, який враховується при обрахуванні розміру пенсії, на 5 років для низки професій, що мають право дострокового виходу на пенсію", – йдеться в документі.

Згідно з додатком до меморандуму, обмеження будуть стосуватися працівників, які мають право на ранній вихід на пенсію: трактористів, водіїв громадського транспорту, робітників текстильної промисловості, доярок. Підвищення необхідного стажу для виходу на пенсію стосуватиметься працівників сфери освіти та сфери охорони здоров’я, працівників сфери соціального захисту, спортсменів, артистів та працівників цивільної авіації.

Відповідні норми наберуть чинності з 1 квітня та мають забезпечити у 2015 році загальну економію коштів в сумі 1,6 млрд грн.

Крім того, меморандум передбачає відновлення виплат пенсій на підконтрольних проросійським бойовикам територіях.

"Уряд передбачить законодавчі норми і забезпечить відповідний обсяг коштів для того, щоб пенсіонери, які залишаються на непідконтрольних урядові територіях і не отримали пенсій у 2014 році, змогли їх отримати на вимогу", – зазначається у документі.

10 березня Президент Петро Порошенко підписав закон, що обмежує до 1 січня 2016 року на період роботи тим пенсіонерам, пенсія яких складає більше 1,5 встановлених для втратили працездатність осіб прожиткових мінімуми (1423 гривні), виплату пенсій 85 %.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version