НовиниПауерліфтер із Черкащини виборов "золото", присівши зі 205-кілограмовою штангою...

Пауерліфтер із Черкащини виборов "золото", присівши зі 205-кілограмовою штангою (ФОТО)

-

- Advertisment -

28-річний єрківчанин Роман Сорока став переможцем у кількох номінаціях чемпіонату з пауерліфтингу "Open Sparta Championship UPC 2017", що проходив днями у місті Хорол Полтавської області, пишуть "Вісті Черкащини".

– Мені 28 років, живу в Єрках, працюю монтером колії на залізниці. Спортом займаюсь десь років 7 із перервами, – розповідає Роман Сорока. – Як жив 2 роки у Львові, часу не вистачало, а в Єрках – вдосталь, особливо після роботи у зимовий час. У єрківський тренажерний зал ходжу рідко, там інвентар в основному для дівчат та дітей. Коли прошу, щоб докупили, то купляють велотренажери, те, що, з їхнього погляду, має попит. Мушу їздити тренуватись у Ватутіне та Звенигородку, де більш професійне знаряддя.

До участі у змаганнях Романа підштовхнула кохана дівчина.

– Я особливо не задумувався про участь у турнірах. Тренувався та й усе. До змагань мене підштовхнула кохана дівчина – Марія. Саме вона наполягла, щоб я випробував себе у професійному спорті, – зазначає Роман Сорока.

Тож чоловік вступив до Федерації пауерліфтингу України і подав заявку на участь у "Відкритому чемпіонаті з окремих вправ" ("Open Sparta Championship UPC 2017"), що проходив у Хоролі. Це був міжрегіональний чемпіонат, підготовчий до всеукраїнських змагань.

На змагання Роман з Марією поїхали удвох, нікого не посвячуючи в свої плани.

– Добре, що кохана мене підтримує і надихає у спортивній боротьбі, була поруч на всіх змаганнях, бинтувала ноги, підносила нашатир. Це важливо, бо не всі спортсмени мають таку підтримку близьких. Декому навпаки доводиться проходити через спротив рідних, – стверджує пауерліфтер.

Роман Сорока змагався у ваговій категорії до 90 кілограмів (82-90) із особистою вагою 86 кг. Брав участь у кількох турнірах. У присіданні зі штангою виборов у своїй ваговій категорії 1 місце, присівши з вагою 205 кг (виконав норматив кандидата в майстри спорту ), і 3 місце в абсолютній вазі, тобто поміж учасниками всіх вагових категорій. У жимі лежачи пожав 152,5 кг, посів 3 місце у своїй вазі й виконав норматив майстра спорту. У багатоповторному жимі виборов 1 місце, пожавши штангу 100 кг 20 разів, виконав норматив кандидата в майстри спорту. У піднятті штанги на біцепс взяв вагу 62,5 кг – 3 місце.

Спортсмен поділився своїми плани на майбутнє.

– Планую, звичайно, продовжувати тренування, старатимусь не пропускати змагань всеукраїнського та міжрегіонального рівнів. Зроблю все, щоб Єрки та наш район посіли гідну сторінку в історії пауерліфтингу, – запевняє Роман Сорока.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський лижник здобув "бронзу" на чемпіонаті світу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані водійка Lexus сплутала педалі та знесла паркан

Водійка автомобіля Lexus не впоралася з керуванням, в результаті чого зіткнулася з металевим парканом. Про це повідомляє Уманське районне...

Тальнівська громада на війні втратила 54-річного захисника

На російсько-українській війні обірвалося життя захисника Віктора Валерійовича Курасова. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської територіальної громади. Сьогодні, 29 квітня,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x