Новини на ВІККАЕкономічні новиниПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» продовжує оновлення парку техніки та автоматизацію виробничих...

ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» продовжує оновлення парку техніки та автоматизацію виробничих процесів

-

- Advertisment -

З метою поліпшення якості розподілу електричної енергії для споживачів Черкаської області, а також автоматизації та модернізації усіх виробничих процесів ПАТ «Черкасиобленерго» постійно працює над оновленням парку спеціалізованої техніки. Нині в межах Інвестиційної програми на 2021 рік для виконання ремонтних робіт на кабельних лініях електропередачі 10/0,4 кВ придбали сучасний міні-екскаватор.

Які роботи він буде виконувати та які функціональні характеристики машини, розповіли фахівці ПАТ «Черкасиобленерго».

Як зазначив директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін, міні-екскаватор придбали для Черкаської міської філії.

– Відповідно до Інвестиційної програми 2021 року компанія продовжує оновлювати парк спеціальної техніки. Днями Товариство закупило міні-екскаватор, який буде виконувати роботи на кабельних лініях електропередачі 10/0,4 кВ. Спеціалізована техніка такого зразка допоможе більш якісно обслуговувати електромережі, – розповів Володимир Андрійович.

Міні-екскаватор дозволить виконувати ремонтні роботи у важко прохідній місцевості, куди не зможе заїхати звичайна техніка, зокрема на забудованих кварталах, вулицях, а також інші поточні роботи, оскільки має багатофункціональні характеристики.

– Це дуже сучасна комфортна багатофункціональна техніка. За допомогою неї ПАТ «Черкасиобленерго» зможе дуже ефективно виконати мініатюрні роботи. Машина має систему захисту для оператора відповідно до європейських стандартів, японський сучасний економічний двигун KUBOTA, зручна для роботи оператора. Головна її перевага – це багатофункціональність. Міні-екскаватор може рити траншеї, канави, здійснювати вантажні роботи, чистити сніг. Крім того, можна під’єднати додаткове обладнання, зокрема гідромолот для виконання робіт на комунікаціях під твердим покриттям, щітку – для прибирання, чищення тощо, –  розповів основні характеристики машини директор компанії ТОВ «ГЕККОН УКРАЇНА», офіційний представник дорожньо-будівельної техніки HIDROMEK в Україні Сергій Самохвалов.

Станом на сьогодні Черкаська міська філія обслуговує близько трьох з половиною тисяч кабельних ліній 10/0,4 кВ, тож така техніка значно полегшить обслуговування електромереж.

– Ми обслуговуємо дві з половиною тисячі кабельних ліній 0,4 кВ і тисячу сто – напругою 10 кВ. Загальна протяжність кабельних ліній складає 1150 км. Тому, щоб якісно виконувати роботи у місті, постала необхідність у придбанні малогабаритної техніки. Раніше такі роботи виконувались вручну, або за допомогою техніки, яку винаймали. Тож у 2020 році ми надали пропозицію щодо придбання міні-екскаватора в Інвестиційній програмі на 2021 рік. Сьогодні ми таку техніку закупили, – прокоментував директор Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Трохимець.

Головний інженер Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Віктор Антонюк додає, що цей трактор допоможе полегшити виконання робіт в умовах міської забудови, зокрема здійснювати розкопки кабельних ліній в місці пошкодження а також облаштовувати територію після виконання ремонтів.

Вперше сів за кермо нової машини тракторист Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Юрій Горбань. Говорить, що міні-екскаватор забезпечує більшу маневреність і прохідність, отже ним можна буде дістатись до складних заїздів і легше виконати роботи. Відзначає і комфортність свого робочого місця та вже готовий приступити до виконання робіт.

Олександр Бращенко, директор з інвестицій та перспективного розвитку ПАТ «Черкасиобленерго» зазначає, що Товариство не припинятиме модернізацію та оновлення парку техніки, адже компанія постійно розвивається, автоматизує усі процеси та прагне якомога якісніше обслуговувати своїх споживачів.

– ПАТ «Черкасиобленерго» постійно оновлює матеріально-технічну базу підприємства в тому числі і автотракторний парк. Якщо у 2018 році компанія придбала лише одну одиницю техніки, то в 2020 році парк спецтехніки збільшився на п’ять одиниць, а на 2021 рік заплановано придбання ще 35 одиниць техніки. В тому числі автопідйомник з довжиною виносної стріли 28 м (ВИПО-28-01) на шасі автомобіля МАЗ; автопідйомники ВС-18 (IVECO) в кількості 6 шт; підйомник ОПТ-9195 на базі трактора Беларус-82; екскаватор HIDROMEK; електротехнічна лабораторія ЕТЛ-35 на шасі Рено Мастер; БКУ на базі трактора Т-150; трактор Т-150; автомобіль Greate Wall Wingle 7 в кількості 20 шт., та інші. Нова техніка допомагає швидко та ефективно виконувати експлуатацію мереж та обладнання. – підсумував Олександр Бращенко. – Яскравим прикладом такої ефективності є трактор New Holland та універсальна фреза, як навісне обладнання до нього, придбані у 2020 році, що зарекомендували себе як високопродуктивні агрегати при розчистці просік повітряних ліній від низькорослих дерев, кущів та іншої рослинності.

Нині подрібнювач деревини працює у Чигиринському районі.

– Зараз ми перебуваємо в охоронній зоні ліній електропередачі 35 кВ «Орбіта – Адамівка», «Орбіта – Суботів» та «Орбіта – Топилівка». Тут тривають роботи із розчистки трас на високовольтних повітряних лініях, – говорить начальник служби високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Келеберда.

Сучасний та потужний мульчер значно швидше та якісніше дозволяє виконувати розчистку трас повітряних ліній електропередачі. Він є альтернативою ручній роботі. Буквально за лічені хвилини агрегат може очистити десятки квадратних метрів охоронних зон від порослі.

– З кожною породою деревини техніка працює по-різному. Якщо сосна, то звісно ж, легше працювати, з акацією – трішки важче, бо порода тверда. З кущами та пеньками справляється з легкістю, – каже машиніст бульдозера ПАТ «Черкасиобленерго» Микола Лавриненко.

Сучасна техніка подрібнює деревину діаметром до 30-ти сантиметрів. І одночасно перебиває її на щепу у 3-5 сантиметрів. За словами Олександра Келеберди, завдяки мульчеру значно збільшується об’єм виконаних робіт. Відтак механізована розчистка виконується ефективніше.

– Ця унікальна техніка виконує роботи не лише з розчистки трас повітряних ліній, а й по утилізації зрізаної деревини, відтак немає необхідності її вивозити. Тобто утилізація відбувається на місці, разом із розчисткою, – зазначає начальник служби високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Келеберда.

Нагадаємо ПАТ «Черкасиобленерго» придбало висококласну техніку минулоріч у рамках Інвестиційної програми. Працює вона почергово на ПЛ 35-150 кВ по всій території Черкаської області. За словами Олександра Келеберди, до кінця року службою високовольтних ліній планується розчистити десятки гектарів повітряних ліній 35/110/154 кВ, що набагато більше, ніж у попередні роки.

Для ПАТ «Черкасиобленерго» розчистка трас повітряних ліній електропередачі – одне із пріоритетних завдань. Саме тому Товариство постійно дбає про оновлення матеріально-технічної бази підприємства. Адже це один з найефективніших методів поліпшити якість виконання робіт і тим самим забезпечити надійне та безперебійне постачання електричної енергії усім споживачам Черкаської області.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащанина відправили за ґрати на 12 років за зґвалтування неповнолітньої

Ювенальні прокурори успішно захистили в апеляційному суді рішення про засудження 19-річного черкащанина до 12 років позбавлення волі за зґвалтування...

На Черкащині прогнозують дощовий тиждень

На Черкащині на поточному тижні некомфортна, хмарна, з опадами погода. Про це пише директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань....

Цікаве:

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...

Страхування дітей: що це і як працює?

Страхування — це поширений наразі вид захисту. Його використовують...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x