Новини на ВІККАЕкономічні новиниПАТ "Черкасиобленерго": допомога Миколаївщині у відновленні електромереж, що постараждали...

ПАТ “Черкасиобленерго”: допомога Миколаївщині у відновленні електромереж, що постараждали від негоди

-

- Advertisment -

Пресслужба ПАТ “Черкасиобленерго” повідомляє, як черкаські енергетики відновлювали електромережі на Миколаївщині, що постараждали від негоди.

Голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук зазначив, що протягом семи днів енергетики Черкащини працювали над ремонтом енергомереж Миколаївщини.

– Сьогодні об’єдналися не лише енергетики, а і вся країна для боротьби з ворогом. Минулоріч близько півроку наші працівники допомагали енергетикам Миколаївщини відновлювати енергомережі після атак на енергосистему. У відновленні мереж були задіяні 36 бригад, а це майже 150 черкаських електромонтерів та майстрів з усіх філій та відокремлених структурних підрозділів Товариства. Сьогодні ми не припиняємо роботу з відновлення мереж, і якщо потрібна допомога, то ми завжди готові працювати заради спільної мети. Дякую кожному енергетику, який лагодив енергомережі Миколаївщини, а також дякую усім працівникам Товариства, які щодня виконують роботи із забезпечення стабільного функціонування електричних мереж Черкаської області.  Разом ми сила,- поінформував Олег Самчук.

Енергетики, які працювали на Миколаївщині, розповіли, з якими труднощами їм довелося зіштовхнутися, працюючи на Миколаївщині.

Так, директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Павло Солоха розповів, що у команду енергетиків з семи операторів системи розподілу України увійшли майже три десятки працівників ПАТ «Черкасиобленерго».

– Наше Товариство долучилося до подолання наслідків негоди в північному та північно-східному районах Миколаївщини. Внаслідок негоди сталось значне пошкодження ліній електропередач, зруйновані опори та пошкоджені силові трансформатори. Для ліквідації цих наслідків ми відрядили чотири бригади розподільних мереж в складі 27 працівників, а саме: бригади ВСП «Уманські енергетичні мережі», Монастирищенської філії ВСП «Уманські енергетичні мережі», бригада ВСП «Звенигородські енергетичні мережі» та бригада Городищенської філії ВСП «Черкаські енергетичні мережі». Було задіяно чотири автовишки, чотири бригадні автомобілі та дві бурильно-кранові установки,- розповів Павло Солоха.

Заступник директора з технічних питань ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Сергій Висотенко уточнює, що від Уманщини було задіяно дві бригади енергетиків.

– Наш підрозділ направив дві бригади працівників, в основному вони працювали над відновленням енергомереж від наслідків обледеніння,- зазначив Сергій Висотенко.

Енергетики працювали цілодобово, у складних погодних умовах, адже відновлювати довелось багато енергомереж. За їх словами, було повалено понад три сотні опор, пошкоджено майже тисяча ізоляторів.

– Наша задача була попіднімати лінії і дати населенню електроенергію.  Ремонтували лінії 10-0,4 кВ, замінювали пошкоджені траверси, проводи. Здійснювали заміну ізоляторів, головне, що працювали разом, злагоджено, як один клубочок, як нитка коло нитки,- прокоментував майстер Монастирищенської філії ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Свентозельський.

– В Миколаївській області я виконував роботи на тракторі з установки опор повітряних ліній 10- 0,4 кВ. Але додавало труднощів, що місцевість нам була незнайома,- сказав Сергій Безнасюк.

Довелося їздити по бездоріжжю, працювати в лютий мороз, допомагали енергетикам також рятувальники.

– Ми їздили в полях по бездоріжжю, було дуже важко, бувало, що застрягали, довелось рятувальникам нас витягувати, але добре, що спільно ми справилися з роботою,- поділився враженнями машиніст автовишки та автогідропідіймача ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Чорний.

– Працювали, щоб подати світло населенню, адже людям взимку дуже скрутно без світла. Робили все, що від нас залежало. 16-17 градусів морозу і вітер до 30 км на годину, то це було найважче, але ми всі українці і повинні один одному допомагати,- переконаний  електромонтер з експлуатації розподільних мереж Монастирищенської філії ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Микола Бирко.

За словами енергетиків, жителі також допомагали працювати, зігрівали теплими напоями, забезпечили житлом.

– Без світла люди сиділи довго –  по тижню і більше. Ми відновлювали електроенергію для школи, котельні та для інших споживачів,- говорить електромонтер Монастирищенської філії ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Василь Івасик.

– Підводили світло і до магазинів, до клубів,- уточнює електромонтер з експлуатації розподільних мереж Монастирищенської філії ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Євгеній Власюк.

– Відновлювали лінії 10-0,4 кВ, вводи до будинків, до інших приміщень, працювали там, де була перша необхідність, а потім вже вночі доробляли дрібні роботи,- зазначив майстер Бабанської дільниці розподільних мереж ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Віталій Дон.

Найскладніше, кажуть, було відновлювати обледенілі проводи.

– Було дуже сильне обледеніння, і підняти ці проводи була велика проблема, допомагали нам у цьому інструменти, які ми також брали з собою,- сказав електромонтер з експлуатації розподільних мереж Бабанської дільниці ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Михайло Святецький.

– Поки відновлювали півтора кілометри лінії 10 кВ, встановлювали опори, то працювали і до третьої ночі,- пригадує майстер Старосільської лінійної дільниці Городищенської філії ВСП «Черкаські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Леонід Кужільний.

Директор ВСП «Черкаські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго» Юрій Батурін зазначає, що хоч енергетикам було складно, та це наш обов’язок підставити плече тим регіонам, які постраждали не лише від негоди, а й від бойових дій ворога.

– Від нашого підрозділу була задіяна бригада Городищенської філії. Ми дуже вдячні нашим працівникам, що вони гідно виконали значну частину роботи, чим допомогли якнайшвидше повернути світло в будинки,- розповів Юрій Батурін. 

– Ми не вперше приходимо на допомогу колегам Миколаївщини. Минулого року наші працівники відновлювали мережі від обстрілів ворога. Вдячний нашим працівникам за роботу, за мужність і витривалість. Ми завжди готові допомогти, оскільки лише спільно, об’єднуючи зусилля ми можемо оперативно відновлювати мережі і разом працювати на перемогу,- підсумував директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Павло Солоха.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині підтопило поля та село Хрещатик

У зв’язку з весняним водопіллям оголошено ІІ рівень небезпеки. Унаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ, у верхів’ї Кременчуцького...

На Городищині проведуть в останню путь захисника

Війна відібрала життя військового з Черкащини Олександра Подокоци. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Городищенської міської ради. Олександр Анатолійович Подокоца, який...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x